Umro je Ćiro Blažević

Umro je Ćiro Blažević

Umro je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević. Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Umro je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo. Sutra je trebao proslaviti 88. rođendan.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca prošle godine kada je u Zagrebu dobio nagradu “Vladimir Beara” za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

“Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali, ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga”, rekao je tada Ćiro. Mnogi poznati na društvenim mrežama objavljuju fotografije sa Ćirom. “Treneru svih trenera, zbogom”, oprostio se sa legendarnim izbornikom na svojem Facebook profilu varaždinski župan Anđelko Stričak. Od Ćire se emotivno “rastao” i zagorski župan Željko Kolar

S velikom tugom i žaljenjem primili smo vijest o smrti Miroslava Ćire Blaževića, proslavljenog trenera i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Opraštamo se od trenera svih trenera, velikog stručnjaka i neponovljivog šarmera. Naše misli i sućut idu njegovoj obitelji, prijateljima i svima onima koje je dirnuo njegov život i rad.

Ćiro, veliko Vam HVALA za sve trenutke radosti i sreće koje ste unijeli u živote svih nas, navijača Dinama i hrvatske reprezentacije iz Zagorja, čitave Hrvatske i svijeta“, napisao je Kolar.

Foto: Facebook AS i KZŠ

Povezane vijesti

Sjajni trener ugostio još sjajnijeg pjevača

Sjajni trener ugostio još sjajnijeg pjevača

Da je Zlatko Dalić postigao pun pogodak otvorivši restoran u središtu Varaždina, malo tko ne zna. Posjećuju ga svi, od malih do velikih, a često je odredište i poznatih osoba.…
DRAMA U NOVOM MAROFU Lupio susjeda koji je pao niz stepenice i umro

DRAMA U NOVOM MAROFU Lupio susjeda koji je pao niz stepenice i umro

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Postoji osnovana…
Nogometni trener iz Srbije vrijeđao mladu Zagrepčanku i uzeo joj mobitel

Nogometni trener iz Srbije vrijeđao mladu Zagrepčanku i uzeo joj mobitel

Osam mjeseci zatvora dobio je nogometni trener iz Srbije Vladan B. (31). On je u lipnju 2022. došao u stan jedne mlade Zagrepčanke i htio je snjom obnoviti ljubavnu vezu.…