TURIZAM NA HRVATSKI NAČIN: 150 eura kazne ako pijete alkohol ili hodate polugoli po ulici

TURIZAM NA HRVATSKI NAČIN: 150 eura kazne ako pijete alkohol ili hodate polugoli po ulici

Po novoj odluci o komunalnom redu osoba koja bude zatečena kako pije alkohol na javnoj površini platit će 150 eura kazne, a isto toliko morat će izdvojiti i osoba koja se bude šetala polugola po gradu.

S prvim danom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu u kojoj su za prekršitelje propisane veće kazne pa se može očekivati da ovoga ljeta na ulicama neće biti turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih ulovi komunalni redar, slijedi kazna od 150 eura.

Ista kazna od 150 eura propisana je za one koji piju alkohol na javnim mjestima, a kazna za šetanje psa bez povodca je u skladu s odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 eura za fizičku osobu.

Splićane i njihove goste na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još 12 njih.

Grad Dubrovnik od kolovoza 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti prošle su godine komunalnim redarima platili kazne od tisuću kuna.

Nova splitska odluka o komunalnom redu donesena je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 2022., a stupila je na snagu s novom godinom.

Povezane vijesti

Prevozio rakiju “bez papira”. Kazna je astronomska

Prevozio rakiju “bez papira”. Kazna je astronomska

Provodeći pojačane mjere nadzora, ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka u ponedjelajk su zaustavili u neposrednoj blizini Kikovice  osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je…
Srbinu “paprena” kazna

Srbinu “paprena” kazna

Prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske/EU, državljanin Republike Srbije nije izvršio obavezu prijave gotovine u iznosu od 333.000,00 BAM, bosansko-hercegovačkih konvertibilnih maraka (170.260,20 EUR). S gotovinom je zatečen u…
Međimurje među pet vodećih regija po ulaganju u turizam

Međimurje među pet vodećih regija po ulaganju u turizam

Prema pisanju portala župan.hr, Međimurje je među pet vodećih regija po ulaganju u turizam, navodi se na službenim stranicama Međimursjke županije. Međimurska županija je u 2022. godini iz svojeg proračuna izdvojila…