Što povezuje Mali Bukovec i mađarski Sarval?

Što povezuje Mali Bukovec i mađarski Sarval?

Nakon što su uspješno okončani istraživački radovi na geotermalnom polju Lunjkovec – Kutnjak na području Općine Mali Bukovec, koje je provela javna tvrtka Bukotermal, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je sa suradnicima posjetio mađarski Sarvar. Tamo je održan radni sastanak s čelnim ljudima mađarskog Aquaprofita, jedne od najjačih svjetskih tvrtki kada je u pitanju upravljanje vodama, među ostalim i geotermalnim izvorima. 

Tamas Nadasi, čelni čovjek Aquprofita, izjavio je da su, prema njegovim iskustvima, napravljeni odlični temelji za daljnji razvoj Bukotermala i iskorištavanja potencijala geotermalne vode na tom području. Predstavljajući korporaciju Aquaprofit naglasio je bogato iskustvo u realizaciji projekta, a kao jedno od najvažnijih područja rada istaknuo je upravo korištenje geotermalnih izvora. 

Župan Stričak je uvodno pojasnio kako je projekt Bukotermal došao do faze izrade idejnog rješenja, kako iskoristiti potencijal geotermalne vode na tom području. 

– Ovo je za nas veliki projekt, odnosno izazov, jer prvi put radimo nešto ovakvo. Svako iskustvo nam je dobro došlo i vodimo se načelom da je primjere dobre prakse poželjno iskoristiti i primijeniti. Upravo zbog toga smo ovdje da vidimo kako na najbolji način iskoristiti potencijale geotermalne vode na području Malog Bukovca – izjavio je župan te se zahvalio na prenijetim iskustvima i informacijama. 

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković predstavio je dosadašnje rezultate, a potom i mogućnosti daljnjeg razvoja Općine.

Nakon radnog dijela sastanka, obiđen je turistički kompleks u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore i koji godišnje ugosti oko 800 tisuća posjetitelja. 

Povezane vijesti

Udruga umirovljenika Veliki Bukovec održala redovnu godišnju skupštinu

Udruga umirovljenika Veliki Bukovec održala redovnu godišnju skupštinu

U prepunom Društvenom domu Veliki Bukovec održana je 26. po redu redovna godišnja skupština Udruge umirovljenika Općine Veliki Bukovec. – I u ovoj godini nastavljamo provoditi niz aktivnosti s ciljem…
Udruga žena Veliki Bukovec i DVD Veliki Bukovec održali godišnje skupštine

Udruga žena Veliki Bukovec i DVD Veliki Bukovec održali godišnje skupštine

– Raditi za dobrobit svog mjesta, žrtvovati svoje vrijeme, ali i novac je nešto što treba cijeniti i poštivati – rekao je župan Anđelko Stričak na skupštini Udruge žena Veliki…
HZZO objavio poveznicu za nacionalnu bazu lijekova: Provjerite cijene i nestašice

HZZO objavio poveznicu za nacionalnu bazu lijekova: Provjerite cijene i nestašice

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u utorak internetsku poveznicu preko koje svaki građanin može pristupiti nacionalnoj bazi lijekova dostupnih u Hrvatskoj, provjeriti cijene i nestašice, neovisno o tome nalaze li se…