Održan prijem za članove ekipe Lovačkog saveza Varaždinske županije

Održan prijem za članove ekipe Lovačkog saveza Varaždinske županije

Na državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu održanom na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici, ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije osvojila je visoko drugo mjesto. Također, u pojedinačnoj konkurenciji između 80-ak lovaca u disciplini “vepar u trku” Ivan Brlek postigao je visoko treće mjesto. Tim povodom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe: Ivicu Flegara, Tomislava Jelečkog, Gorana Kosa, Janka Rušeca, Ivana Brleka i Josipa Gregura.

– Čestitam našim lovcima na osvojenom drugom mjestu na natjecanju u lovnom streljaštvu. To je sjajan uspjeh, jer više nema slabih ekipe koje dođu na to natjecanje, već dobrih i boljih. U ovom slučaju naši lovci su bili bolji i osvojili drugo mjesto. Osim tog sportskog dijela, lovci cijele godine brinu o zaštiti i uzgoju divljači, brinu o staništima i očuvanju našeg okoliša, stoga se Varaždinska županija uključila i financijski pomogla te njihove aktivnosti, a to planiramo i iduće godine – rekao je župan Stričak.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški otkrio je kako su očekivali dobre rezultate jer je riječ o kvalitetnoj ekipi koja je svoju spremnost pokazala već na županijskim natjecanjima.

– Tijekom godine imamo organiziranu Županijsku ligu u streljaštvu s više od 30 gađanja gdje osim naših ekipa dolaze i ekipe iz drugih županija te je to prilika lovcima da se usavršavaju i izlučuju za daljnje rangove natjecanja. Osvojeno drugo mjesto je odličan rezultat, članovi ekipe dostojno su prezentirali Lovački Savez i Varaždinsku županiju i čestitam im na ovom uspjehu – rekao je Goran Kaniški zahvalivši se Varaždinskoj županiji i općinama Maruševec, Petrijanec i Sračinec na financijskoj podršci.

Voditelj ekipe Ivica Flegar nije krio ponos i zadovoljstvo osvojenim rezultatom.

– Samo natjecanje bilo je iznimno teško, ali izazovno. Konkurencija je bila vrlo jaka, a nastupile su ekipe iz 20 županija i Grada Zagreba. Ukupno je bilo oko 130 najboljih lovaca iz cijele Hrvatske. Riječ je o kraljevskoj disciplini u lovnom streljaštvu jer sačinjava više disciplina u kojoj se natječete.  Iz tog razloga smo se jako dobro pripremali, a posljednja tri tjedan samo smo pripreme intenzivirali. Trenirali smo u Ljubešćici jer je tamo olimpijska streljana i imali smo iste uvjete kao u Bzenici – izjavio je Flegar.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuo je kako vjeruje da je svim općinama i gradovima u Varaždinskoj županiji drago što su lovci osvojili ovakav izniman rezultat, a s njim se složio i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, na čijem području djeluje Zelendvor koji je perjanica lovstva u Hrvatskoj, napomenuvši kako će općine i dalje sukladno svojim mogućnostima podupirati lovce u njihovim aktivnostima i pripremama za natjecanje.

Povezane vijesti

Lovačko društvo „Kuna“ iz Klenovnika obilježilo 30 godina svog djelovanja

Lovačko društvo „Kuna“ iz Klenovnika obilježilo 30 godina svog djelovanja

Prigodnom svečanošću Lovački društvo „Kuna“ iz Klenovnika obilježilo je 30 godina svog djelovanja. Na toj velikoj obljetnici, ali i tome što su kao udruga na raspolaganju stanovnicima Općine Klenovnik čestitao…
Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Republike Finske Nj.E. Kalle Kankaanpaa

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Republike Finske Nj.E. Kalle Kankaanpaa

Varaždinsku županiju posjetio je NJ.E. Kalle Kankaanpaa, veleposlanik Republike Finske, u pratnji počasnog konzula Branimira Vlaje te savjetnice Laure Stojić. Župan Stričak je goste informirao o projektima koje provodi Varaždinska…
Premijer Plenković s članovima Vlade danas dolazi u Varaždin. Evo razloga

Premijer Plenković s članovima Vlade danas dolazi u Varaždin. Evo razloga

Premijer Andrej Plenković sa članovima Vlade danas dolazi u Varaždin. Prvo će se od 9.30 sati u Županijskoj palači sastati sa načenicima i gradonačelnicima, a već 20 minuta kasnije predviđeno…