Baby boom u zabočkoj bolnici. Doznajemo zašto

Baby boom u zabočkoj bolnici. Doznajemo zašto

Za sjajne vijesti iz Zaboka pobrinule su se majke i njihova djeca. Pravi baby boom ovih dana u Općoj bolnici Zabok. Bolnica je to koja prati moderne trendove i baš zbog toga biraju je rodilje iz cijele Hrvatske. Detalje je donijela reporterka Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Nova godina počela je dječjim plačem u zabočkoj bolnici. U nekoliko dana rođeno je devet dječaka i dvije djevojčice.

”Jakov je moje drugo dijete, presretni smo jer je stigao. Doma ga čeka veliki braco, ja sam tu već drugi put unazad 10 godina”, kazala je Ivona Krušelj iz Zlatara, u čijem se domu sprema velika fešta.

Baby boomu veseli se cijela bolnica, a voditelj Ginekologije docent Rajko Fureš ističe: ”Mislim da je godina počela dobro, nadam se da će i dalje biti tako. Želim što više naših novih mladih žitelja, ne samo u našoj županiji.”

Dobru statističku sliku popunila je i Lucija, koja je rodila Jana, također drugo dijete.

Beba i majka pod stalnim su nadzorom osoblja.

”Obezboljavanje je na prvom mjestu, bili smo prvo rodilište koje je osiguralo obezboljavanje poroda plinom dušikovim oksidulom, uveli smo sada i epiduralnu analgeziju. Upravo smo u tijeku i s primjenom akupunkture”, ističe Fureš.

Iako je broj novorođene djece u stalnom padu u Hrvatskoj, zabočka je bolnica svijetli primjer. Prošle godine u Zaboku je na svijet došlo 787-ero djece. 

Screenshot NovaTv

Povezane vijesti

Grad Varaždin plaća smještaj pratnje djece u bolnici

Grad Varaždin plaća smještaj pratnje djece u bolnici

Grad Varaždin je u skladu sa pronatalitetnom politikom od nove godine uveo još jednu novost, odnosno pogodnost za roditelje. Naime, Grad Varaždin od početka 2024. godine preuzima  obavezu plaćanja smještaja…
U Zaboku svečano otvoren “re – Generator”

U Zaboku svečano otvoren “re – Generator”

Projekt kojim se obnavlja brownfield industrijsko nasljeđe grada Zaboka -“re-GENERATOR” svečano je otvoren i predstavljen široj javnosti. Riječ je o modernom prostoru podijeljenom na tri dijela: “Regenerator”, “Silos” i “Inkubator”…
Sjajna 65. obljetnica Ansambla Zabok

Sjajna 65. obljetnica Ansambla Zabok

Povodom 65. obljetnice umjetničkog djelovanja, Ansambl Zabok pripremio je dva koncerta. Prvi je održan u prostoru Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, gdje su članovi Ansambla podijelili svoje umjetničko…