S radom počela ginekološka ordinacija u Domu zdravlja Varaždinske Toplice 

S radom počela ginekološka ordinacija u Domu zdravlja Varaždinske Toplice 

U Domu zdravlja u Varaždinskim Toplicama u utorak je s radom počela novouređena ginekološka ordinacija. O pacijenticama će skrbiti Inga Štimac, dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije, koja je nositeljica ordinacije zdravstvene zaštite žena Doma zdravlja Varaždinske županije u Ludbregu.   

– Uz ginekološke ordinacije na području Varaždina, Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, sada je otvorena i ova u Varaždinskim Toplicama, a ciljem da se ženama s ovog područja osigura bolja pristupačnost zdravstvenim ginekološkim uslugama. U uređenje i opremanje ordinacije je Varaždinska županija zajedno s Gradom Varaždinske Toplice uložila ukupno 52.970 eura – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.  

Novouređenu ordinaciju obišla je zajedno s gradonačelnicom Varaždinskih Toplica Dragicom Ratković i ravnateljem Doma zdravlja dr. sc. Juricom Veronekom.   

– U sastavu Doma zdravlja rade tri ordinacije zdravstvene zaštite žena, u Varaždinu, Ivancu i Ludbregu, a na inicijativu gradonačelnice Dragice Ratković i u dugovoru s Varaždinskom županijom krenulo se u sveobuhvatno opremanje i uređenje ginekološke ordinacije i u Varaždinskim Toplicama. Ordinacija je opremljena prema najnovijim standardima, suvremenom medicinskom opremom kao što su UZV i CTG. Vjerujemo da je ovime napravljen značajan iskorak prvenstveno za pacijentice s područja Varaždinskih Toplica. Ordinacija trenutno radi u nepunom radnom vremenu, a u pregovorima smo s HZZO-om da počne s radom u većem vremenskom obimu – naveo je dr. sc. Veronek.   

Grad Varaždinske Toplice je za uređenje ordinacije iz svojeg proračuna izdvojio 20.000 eura.    

– Drago mi je što smo nakon niza godina napokon dočekali otvaranje ginekološke ambulante. Ovo je važna stvar za sve Topličanke jer će sada i ovu vrstu zdravstvene usluge moći dobiti doma, u svom gradu. Interes je svakako velik i, s obzirom na to, vjerujem da će s vremenom  radno vrijeme obuhvaćati više dana u tjednu. Doktorici Štimac želim puno uspjeha u radu u novoj ambulanti – rekla je gradonačelnica.  

Dr. Inga Štimac pojasnila je da je radno vrijeme ordinacije u Varaždinskim Toplicama prilagođeno radnom vremenu njezine matične ordinacije u Ludbregu.  

– U Varaždinskim Toplicama trenutno radimo dva dana tjedno, utorkom i četvrkom. Interesa za uslugama će sigurno biti. Dosad se 300-tinjak žena izjasnilo da je zainteresirano za otvaranje ove ordinacije, a u matičnoj ordinaciji u Ludbregu upisano je ukupno 500-tinjak žena s ovog područja koje će sigurno gravitirati prema ovoj ambulanti pa će im se olakšati život i neće morati putovati – navela je dr. Štimac.   

Pacijentice su jako zadovoljne. – Jedva sam to čekala, jer sam dosad na preglede išla u Varaždin. Sada mi je sve jednostavnije, a vjerujem da će otvaranje ove ordinacije motivirati žene s našeg područja da češće idu na ginekološke preglede – rekla je pacijentica Ružica Mičuda.  

S njom se složila i Mara Malenica. – Svi smo željeli ginekološku ambulantu koja bi radila bar jednom tjedno da ne moramo putovati. Ovo je super, velika stvar za nas – rekla je Mara Malenica.    

Povezane vijesti

U uređenje nove pedijatrijske ordinacije 28 tisuća eura  

U uređenje nove pedijatrijske ordinacije 28 tisuća eura  

U sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije u Zagrebačkoj 94a u Varaždinu je 1. siječnja 2024. godine počela s radom nova pedijatrijska ordinacija u kojoj o malim pacijentima skrbe nositeljica tima…
Upravljanje dronovima u varaždinskim školama

Upravljanje dronovima u varaždinskim školama

Upravljanje dronovima, a uz to i Newton sobe opremljene i simulatorom letenja, dva su inovativna programa dostupna školama i učenicima iz Varaždinske županije.      S ciljem da budu upoznati s…
Izabrana Miss Varaždinske županije

Izabrana Miss Varaždinske županije

U samom centru Varaždinskih Toplica u neposrednoj blizini termalnog lječilišta, rimskih iskopina, u modernom novootvorenom hotelu Bernarda izabrana je Miss Varaždinske županije za Miss Hrvatske 2023.  Pobjednica izbora je dvadesetčetverogodišnja Patricija Dimitrovski koja je…