Završna konferencija projekta Pomoćnika u nastavi

Završna konferencija projekta Pomoćnika u nastavi

U dvorani palače Herzer održana je završna konferencija projekta „PONOS IV – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju IV“ čiji je nositelj Grad Varaždin. Na konferenciji su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera – sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković osvrnuo se na važnost ovog projekta kojim se pridonosi inkluzivnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, kao i razvoju njihovih sposobnosti, osobnosti te stjecanju znanja, vještina i iskustava potrebnih za svakodnevni život i socijalnu integraciju. U sklopu ovog projekta bila su osigurana sredstva za rad 58 pomoćnika u nastavi i 5 stručnih komunikacijskih posrednika koji su pružali pomoć za ukupno 73 učenika s teškoćama u razvoju tijekom nastavne godine 2023./2024. „Zahvaljujem se svim pomoćnicima u nastavi i ravnateljima osnovnih škola koji pomažu našim učenicima i koji su u sklopu ovog projekta, kao i uvijek, odradili veliki posao. Nažalost i u vrtićima i školama povećavaju se potrebe djece za stručnom pomoći. Sva djeca u Hrvatskoj moraju imati jednaka prava i Grad Varaždin će uvijek težiti tome da daje više, sve kako bi djeca, roditelji i pomoćnici u nastavi bili zadovoljni. U tome jesmo i bit ćemo primjer svim ostalim gradovima.“ – rekao je Miroslav Marković.

U ime projektnih partnera, pomoćnicima u nastavi te Gradu Varaždinu kao nositelju projekta zahvalila se ravnateljica V. osnovne škole Varaždin Nikolina Kovačić, a o iskustvima i novim idejama govorila je Ljubica Ribić, pomoćnica u nastavi s Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Ovom prilikom najavljen je i nastavak aktivnosti kroz projekt PONOS V kojeg će Grad Varaždin prijaviti na javni poziv za financiranje iz Europskog socijalnog fonda plus za iduću nastavnu godinu čim isti bude objavljen.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta PONOS IV iznosi 448.081,20 eura, od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda plus, u sklopu Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“, a preostalih 15% sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina. Grad Varaždin je iz vlastitih proračunskih sredstava osigurao i dodatno sufinanciranje projekta čime je omogućeno da učenici s teškoćama imaju podršku pomoćnika/posrednika tijekom cijelog boravka u školi, a čime je ujedno financijski poboljšan  standard rada pomoćnika i posrednika u varaždinskim školama.

Povezane vijesti

Prosječna neto plaća u Hrvatskoj značajno porasla. DZS objavio koliko

Prosječna neto plaća u Hrvatskoj značajno porasla. DZS objavio koliko

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 1.324 eura, što je u odnosu na isti mjesec lani nominalno više…
Zatvaranje ceste u Remetincu

Zatvaranje ceste u Remetincu

Za vrijeme održavanja 29. Memorijalnog malonogometnog turnira „Darko Puškadija i Zvonimir Pavlić“, u  subotu, 20. srpnja od 15 do 24 sata te u nedjelju, 21. srpnja od 12 do 24…
Ministrica Vučković i župan Stričak na sastanku u Trakošćanu

Ministrica Vučković i župan Stričak na sastanku u Trakošćanu

Radovi na Trakošćanskom jezeru na području Općine Bednja u Varaždinskoj županiji dobro napreduju i završeni će biti do kraja kolovoza, a nakon toga će tijekom rujna početi punjenje jezera vodom.…