Varaždinskim umirovljenicima 50 eura uskrsnice

Varaždinskim umirovljenicima 50 eura uskrsnice

Na sjednici Povjerenstva za umirovljenike i starije osobe najavljena je isplata „uskrsnica“ varaždinskim umirovljenicima i osobama s invaliditetom.

Na sjednici, na kojoj je nazočio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, najavljeno je da će Grad Varaždin  isplatiti „uskrsnice“ u iznosu 50 eura umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec prosinac 2024. godine.  Uskrsnicu će dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područne službe Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina. U proračunu Grada Varaždina ukupno je osiguran iznos od  226.000,00 EUR za isplatu Uskrnica.

Riječ je o 3776 umirovljenika, zatim 85 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.  O datumima isplate „uskrsnice“  Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane nakon dogovora s Hrvatskom poštom.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković  najavio je također da će se razmotriti mogućnost  povećanja cenzusa za isplatu „božićnice“  umirovljenicima, čime će se omogućiti da još više varaždinskih umirovljenika primi tu jednokratnu novčanu pomoć.

Na sjednici, kojoj je predsjedao Vladimir Kozjak bilo je riječi i o realizaciji besplatnog prijevoza varaždinskih umirovljenika javnim gradskim prijevozom bez obzira na iznos mirovine. Također je najavljen izlet za zainteresirane umirovljenike tijekom rujna a zamjenik gradonačelnika Marković također je predložio da se što većem broju umirovljenika omogući prijavljivanje za izlet podizanjem cenzusa visine mirovine. Članovi povjerenstva također su dobili informaciju o objavi Javnog poziva za prijavu projekata i programa udruga koji se provodi putem online obrasca.

Povezane vijesti

Godišnja skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

Godišnja skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

U prostorijama Policijske uprave međimurske, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec održala je redovnu godišnju skupštinu.        Osim mnogobrojnih članova Udruge, skupštini su prisustvovali i gosti iz prijateljskih policijskih udruga umirovljenika…
Ukrali čekić vrijedan nekoliko tisuća eura

Ukrali čekić vrijedan nekoliko tisuća eura

U razdoblju od 19. do 20. veljače, u Varaždinu, nepoznati je počinitelj sa gradilišta otuđio pneumatski čekić za bager u vlasništvu jednog poduzeća. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća…
Sjajna vijest za brojne varaždinske umirovljenike

Sjajna vijest za brojne varaždinske umirovljenike

Danas je počela isplata „uskrsnica“ u iznosu 50 eura koju će primiti ukupno 4520 osoba. Jednokratna novčana pomoć Grada Varaždina – „uskrsnica“  namijenjena je umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna…