Kreće rekonstrukcija kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin

Kreće rekonstrukcija kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin

Uz dva centra kompetencija koja svoje središte imaju u Varaždinskoj županiji, Varaždinska županija razvija još jedan, na Gospodarskoj školi u Varaždinu. Škola sudjeluje kao partner u uspostavi Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Srednje škole Zabok, a učenici škole postižu značajne rezultate na natjecanjima na kojima se pojave.

Tim povodom je u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani ugovor o financiranju građevinskih radova, obrtničkih radova, hidroinstalacija, elektroinstalacija te strojarskih instalacija na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Ugovor su potpisali ravnateljica Gospodarske škole mr. sc. Jasminka Kelemen i Zvjezdana Erceg iz tvrtke CORE UPRAVLJANJE d.o.o., a potpisivanju su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Pročelnik Huđek je istaknuo kako Varaždinska županija sufinancira radove na rekonstrukciji kuharskog praktikuma u Gospodarskoj školi Varaždin u iznosu od 68.738,38 eura.

Ovim se radovima priprema kuharski praktikum za prihvat profesionalne kuharske opreme koju je škola dobila u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok u vrijednosti od 100.000 eura. Praktikum će dobiti jedno novo ruho, a učenici će dobiti kvalitetan prostor u kojem će stjecati nova znanja– rekao je Huđek.

Ravnateljica Gospodarske  škole mr.sc. Jasminka Kelemen zahvalila se Varaždinskoj županiji na svim dosadašnjima ulaganjima u školu.

Gospodarska škola je završila sudjelovanje u projektu ReCeZa u sklopu kojeg smo odradili brojna usavršavanja nastavnika i učenika, a za školu je najveća dodana vrijednost sudjelovanja u projektu oprema koja uskoro dolazi u našu školu. Zahvaljujemo se Varaždinskoj županiji što sudjeluje u rekonstrukciji praktikuma jer će ovime učenici i profesori dobiti odlične uvjete za rad – naglasila je ravnateljica škole Kelemen.

Povezane vijesti

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin počinje uređenje jedinstvenog praktikuma za vozače motornih vozila 

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin počinje uređenje jedinstvenog praktikuma za vozače motornih vozila 

Strojarska i prometna škola Varaždin će početkom sljedeće godine raspolagati novouređenim praktikumom za vozače motornih vozila.   U prisustvu župana Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport…
Uskoro rekonstrukcija i dogradnja dvorane OŠ Bisag

Uskoro rekonstrukcija i dogradnja dvorane OŠ Bisag

U Županijskoj palači u Varaždinu danas su potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske sportske dvorane Osnovne škole Bisag. Ugovore ukupno vrijedne oko 85.000 eura s…
Otvorena novouređena informatička učionica u Gospodarskoj školi Varaždin

Otvorena novouređena informatička učionica u Gospodarskoj školi Varaždin

U godini obilježavanja 30. obljetnice Gospodarske škole Varaždin otvorena je novouređena informatička učionica u čije je ulaganje izdvojeno 16.000 eura (bez PDV-a). Nabavljena su prijenosna računala za učenike, računalo za…