Javno savjetovanje na gradskom kupalištu

Javno savjetovanje na gradskom kupalištu

U razdoblju od do 25. veljače 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2024. godini.

Sukladno Zakonu o vodama, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi Odluku kojom se utvrđuju lokacije za kupanje (kupališta) i trajanje sezone za kupanje na površinskim vodama, prikazuje ocjena o kakvoći površinskih voda za kupanje i obavlja klasifikaciju te određuje profil vode za kupanje.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 5.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 25. veljače 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanje sezone kupanja na gradskom kupalištu – jezeru Motičnjak u 2024. godini“ ili na e-mail adresu: komunal@varazdin.hr.

Molimo medije da objavom ove informacije potaknu građane da se uključe u donošenje navedene Odluke.

Povezane vijesti

VALENTINOVO Marofčani i klape vole se javno

VALENTINOVO Marofčani i klape vole se javno

Dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a razlog je bio tradicionalan koncert „Valentinovo uz klape”. Kao i ranijih godina, koncert posvećen ljubavi…
JAVNO SAVJETOVANJE Kako Grad Varaždin upravlja svojom imovinom?!

JAVNO SAVJETOVANJE Kako Grad Varaždin upravlja svojom imovinom?!

U razdoblju do 29. veljače 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Strategije upravljanja imovinom Grada Varaždina u razdoblju od 2024. do 2030. godine. Strategija upravljanja imovinom u vlasništvu…
Savjetovanje za plan razvoja civilne zaštite

Savjetovanje za plan razvoja civilne zaštite

Do 16. prosinca provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite. Zakonom o sustavu civilne zaštite propisano je da predstavničko tijelo, na prijedlog izvršnog tijela jedinice…