Uručeni ugovori o stipendijama

Uručeni ugovori o stipendijama

Za novih 369, a ukupno 658 stipendista bit će izdvojeno 3,6 milijuna, a zajedno s troškovima za prijevoz više od 4 milijuna kuna iz varaždinskog gradskog proračuna.

U koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta, u subotu 19. studenoga 2022. godine, mnogo prije nego što je to bio običaj do sada, priređeno je svečano uručenje ugovora o stipendijama.

Ugovore je studentima uručio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je između ostalog poručio: Nekad su studenti dobivali stipendije tek oko nove godine, a ovo je dakle najbrže što se moglo odraditi s obzirom na rokove upisivanja u aplikaciju. I evo, već danas 19. studenoga  njih 658 dobit će svoje stipendije. Za to će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 3,6 milijuna kuna. Uz to više od 400 tisuća kuna izdvojit ćemo za troškove prijevoza. Ukupno više od 4 milijuna kuna je izdvojeno iz gradske blagajne i mislim da je to jedna od najpametnijih i najbolje uloženih svota novaca iz gradskog proračuna. – rekao je gradonačelnik naznačivši da su stipendije povećane te objasnio: Oni koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu umjesto 300, dobivat će 350 kuna, a oni koji studiraju izvan tih gradova dakle u Koprivnici, Zagrebu ili bilo gdje drugdje dobivat će 650 umjesto dosadašnjih 600 kuna. Oni koji studiraju za deficitarna zanimanja, ovisno o prosjeku ocjena mogu dobiti i 900 kuna stipendije mjesečno. – zaključio je gradonačelnik i dodao da se primjećuje porast broja studenata koji studiraju za deficitarna zanimanja te je izrazio nadu da će se po završetku studija stipendisti zaposliti i zadržati živjeti u Varaždinu te da će se slijedeće godine moći još više povećati iznosi stipendija.

Na kraju svečanosti, u ime studenata zahvalila je Nika Bosilj, studentica komunikologije. Pripremu opsežne dokumentacije i sve potrebne predradnje za dodjelu stipendija ove su godine u vrlo kratkom roku odradili službenici Upravnog odjela za društvene djelatnosti pod vodstvom pročelnice Danijele Vusić.

Stipendije u brojevima:

Ukupno je 369 broj novih stipendista potpisalo ugovore o stipendiranju.

Po postojećim ugovorima stipendije će nastaviti primati 289 stipendista.

To znači da će ove godine Grad Varaždin stipendirati ukupno 658 studenata i učenika . U akademskoj godini 2022/2023 za stipendije će biti izdvojeno ukupno 3,6 milijuna kuna, a za troškove prijevoza dodatnih  350 tisuća kuna iz gradskog proračuna. Ukupno više od 4 milijuna kuna.

Iznosi stipendija:

Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 650 kn mjesečno (do sada je bilo 600 kn).

Stipendija za studente koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 350 kn mjesečno (do sada je bilo 300 kn).

Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od  650 kn do 900 kn mjesečno (do sada je bilo od 600 kn do 800 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

Stipendija za studente i učenike koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 350 kn do 600 kn mjesečno (do sada je bilo od 300 kn do 500 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

Uz to,  336 učenika i studenata primat će sredstva za pokrivanje troškova prijevoza 160 kuna.

Povezane vijesti

Grad Novi Marof za stipendiranje studenata izdvojio 77.400 eura

Grad Novi Marof za stipendiranje studenata izdvojio 77.400 eura

Grad Novi Marof kontinuirano brine o mladima i potiče njihovu izvrsnost u obrazovanju, stoga već dugi niz godina dodjeljuje stipendije studentima. U Kulturnom centru Ivan Rabuzin gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao…
U Bartolovečkoj ulici u Trnovcu u tijeku su radovi  vrijedni oko milijun eura

U Bartolovečkoj ulici u Trnovcu u tijeku su radovi vrijedni oko milijun eura

 U Bartolovečkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom u tijeku su radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi, vrijedni oko milijun eura. Nakon zamjene, uslijedit će i sanacija navedene županijske ceste. Radove su…
Dodijeljene stipendije studentima u KZŽ

Dodijeljene stipendije studentima u KZŽ

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku u četvrtak održana je svečanost dodjele stipendija Krapinsko-zagorske županije redovitim studentima za školsku godinu 2023./2024. Župan Željko Kolar rekao je kako Krapinsko-zagorska županija…