Tradicija je nastavljena: bogat program Martinja u Varaždinskim Toplicama rezultirao nikad većim odazivom

Tradicija je nastavljena: bogat program Martinja u Varaždinskim Toplicama rezultirao nikad većim odazivom

Da su građani Varaždinskih Toplica bili itekako željni dobre zabave, potvrđuje i nikad veći odaziv na ovogodišnju proslavu Dana Grada i blagdana svetog Martina. Naime, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, topličke udruge za sve građane i posjetitelje na Trgu Republike Hrvatske pripremile su zaista bogat program u kojem su uživale sve generacije.

Proslava Martinja dugogodišnja je tradicija Varaždinskih Toplica, a ove godine, Grad je u suradnji s udrugama pripremio brojna događanja.

-Slavimo Dan grada i njegovog zaštitnika svetog Martina, a u pripremu bogatog programa i ove su se godine uključile naše brojne udruge. Udruga nosioc događanja je Udruga voćara i vinogradara Sveti Martin. No, tu su i Lovačko društvo „Jelen” koje priprema gulaš te udruge Biserna dolina, Svibovečki zvon i Naši cajti. Svi su se sjatili na naš Trg kako bismo bili što bolji domaćini svim našim gostima i prijateljima koji su došli posjetiti naše Varaždinske Toplice – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Inače, Varaždinske su Toplice i sve prepoznatljivije po dobrim vinima što duguju činjenici da tamošnji vinari i vinogradari puno ulažu u edukaciju.

-To je bilo vidljivo i na ovogodišnjoj Zlatnoj kapljici kojoj smo bili domaćin, a na kojoj su za odlična vina dodijeljene brojne zlatne, srebrne i brončane medalje. Nastavit ćemo se i dalje održavati tu našu tradiciju Martinja jer kako uvijek volim reći – bolje da nestane sela nego običaja – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Aktivne topličke udruge pripremile su ponešto za svakoga, pa su tako građani i gosti mogli nezaobilaznim jesenskim delicijama – pečenim kestenima i kuhanim kobasicama uz dobru kapljicu Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin, besplatnom lovačkom gulašu za čiju se pripremu pobrinulo Lovačko društvo „Jelen” te domaćim slasticama Udruge „Biserna dolina” Grešćevina. Članice udruga žena „Naši cajti” i „Svibovečki zvon” pripremile su izložbu, a Martinjske špelancije svojim je nastupom obogatio Tamburaški sastav „Ex Fakini”.

Povezane vijesti

Super trik: Kako ohladiti pivo ili vino za manje od 5 minuta?

Super trik: Kako ohladiti pivo ili vino za manje od 5 minuta?

Ima li dosadnije stvari od željnog iščekivanja da se ohladi vino ili pivo? Možda i ima, ali srećom postoji trik s kojim možemo ubrzati rješavanje ove drame, piše Punkufer Kako biste u…
Župan dobio svoje vino

Župan dobio svoje vino

Varaždinska županija pokrovitelj je ovogodišnje izložbe vina „Zlatna kapljica Beretinec 2024.“, koja ima dugu tradiciju, a po prvi put se održava kao Županijska izložba Varaždinskog vinogorja.   Otvorenje izložbe predviđeno…
Poziv vinarima da predaju uzorke vina na Izložbu vina “Zlatna kapljica 2024”

Poziv vinarima da predaju uzorke vina na Izložbu vina “Zlatna kapljica 2024”

Varaždinska županija pokrovitelj je 19. zajedničke izložbe vina „ZLATNA KAPLJICA 2024“ koje će se održati 10.svibnja ove godine na igralištu NK Beretinec u županijskom šatoru. Izložbu organizira sedam vinogradarskih udruga…