Stričak: “Bosilj je častan i pošten čovjek i neka podnese ostavku. Idemo i na izbore za gradonačelnika!”

Stričak: “Bosilj je častan i pošten čovjek i neka podnese ostavku. Idemo i na izbore za gradonačelnika!”

HDZ Grada Varaždina danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je podijelio dokumente iz kojih je, kako poručuju, bjelodano da je SDP svjesno izazvao izbore.

“SDP je mogao više puta predlagati proračun, a mogao je predložiti i privremeno financiranje, međutim nisu učinili ni jedno ni drugo, unatoč odgovoru Ministarstva kojem su se sami obratili s upitom koje su im mogućnosti u slučaju pada proračuna”, napomenuo je predsjendik varaždisnkog HDZ – a i saborski zastupnik Damir Habijan.

Glavni razlog zašto to nisu učinili, kaže Damir Habijan, leži u anketi koja je iz gradskog proračuna plaćena više od 60 tisuć kuna, a kojom je SDP želio ispipati teren. Kada su rezultati ankete prema njihovoj prosudbi bili zadovoljavajući, odlučili su se na izbore.

“Ovi dokumenti koji su vam predani, kao i kronologija događanja, pokazuje da stvarne namjere za donošenjem proračuna nije bilo, nego je bila namjera da se isprovociranju izbori za novo gradsko vijeće – rekao jHabijan.

“Krokodilske suze”

Župan Stričak sve je usporedio sa slučajem bivšeg SDP-ova gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača.

“I na ovom slučaju vidi se modus operandi SDP-a, odnosno njihova dvoličnost, što nije prvi put. Prisjetimo se prošlih lokalnih izbora i njihovog kandidata za gradonačelnika Čakovca koji je lio krokodilske suze jer mu se kao prijeti, da bi se utvrdilo da je te prijetnje sam sebi upućivao”, ustvrdio je varaždinski župan.

Istaknuo je da u gradskoj upravi čitavo vlada kaos, da još uvijek nema niti pročelnika,  a razina europskih projekata usporediva je s Općinom Visoko.

“Svi ovi kranovi koje vidite u gradu su županijski projekti. Dok Županija provodi europskih projekata u razini 100 milijuna eura, oni provode 400 tisuća eura. Nisu u stanju ishoditi ni jednu građevinsku dozvolu – laže”, rekao je,

‘Pozivam ga da dokaže čast i poštenje’

Na kraju presice je prvog čovjeka Varaždina Nevena Bosilja pozvao na izbore za gradonačelnika.

“Svjedoci ste da smo u ove dvije godine jako dobro surađivali. Smatram ga časnim i poštenim čovjekom. Pozivam ga da to i dokaže ostavkom, te da idemo na izbore i za gradonačelnika, jer ovo je jedan igrokaz SDP-a o kojem govore i ovi dokumenti koje smo vam sada dali”, napomenuo je župan.

U slučaju izbora za gradonačenika HDZ-ov kandidat će, kako je rekao, biti Damir Habijan, a on će nositi i listu za Gradsko vijeće, odnosno to je njegov stav i biti će prijedlog gradskom odboru HDZ-a.

Povezane vijesti

Antolić Vupora (SDP): HDZ je sa svojim aferama ugušio javni prostor

Antolić Vupora (SDP): HDZ je sa svojim aferama ugušio javni prostor

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, na čelu sa njegovom predsjednicom Barbarom Antolić Vuporom, u subotu je organiziralo obilazak više jedinica lokalnih samouprava. Zastupnik u Europskom parlamentu Fred Matić i SDP-ova…
Habijan najavio ukidanje vodnog doprinosa. Kolar : KZŽ je otvorena za nove investicije

Habijan najavio ukidanje vodnog doprinosa. Kolar : KZŽ je otvorena za nove investicije

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije održana je proširena sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Krapina, na kojoj su sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan te župan Krapinsko-zagorske županije…
Antolić Vupora (SDP): Glas za HNS je glas za HDZ

Antolić Vupora (SDP): Glas za HNS je glas za HDZ

U današnjoj emisiji na eVaraždinu gostovala je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP – a Varaždinske županije. “Bez dlake na jeziku”, Antolić Vupora je govorila o svim aktualnim temama.…