SDP: Divljaštvu i omalovažavanju nije mjesto ni za šankom, a posebno ne na sjednicama 

SDP: Divljaštvu i omalovažavanju nije mjesto ni za šankom, a posebno ne na sjednicama 

Današnju sjednicu Županisjke skupštione Varaždinske županiej obilježio je sukob župana Anđelka Stričaka (HDZ) i vijećnika Reformista. Sve je kulmiralo kad su Reformisti napustili vijećnicu. O cijelom događaju prvi su poslali priopćenje iz SDP – a, a koje prenosimo u cjelosti.

“Danas, nakon dvije godine apela i upozorenja, napokon smo od župana Anđelka Stričaka čuli da će se problemi zdravstva napokon naći na dnevnom redu naredne županijske Skupštine. 

Problemi u zdravstvu su nadstranački, nažalost ima ih mnogo, od nepreglednih lista čekanja, ogromnih dugova koje generiraju zdravstvene ustanove, pa do neadekvatne zdravstvene skrbi i loše organizacije. Svima nama trebao bi biti cilj da građani budu na prvom mjestu. Pravo na zdravlje temeljno je i Ustavom zajamčeno ljudsko pravo te očekujemo da se do naredne sjednice Skupštine Varaždinske županije sastavi detaljno izvješće o stanju u zdravstvu, a SDP-ovi vijećnici danas su tražili da ih se uključi u samu izradu izvješća te da se izradi metodologija, koja bi trebala prethoditi konkretnim rješenjima. 

Očekujemo da se utvrdi stanje, problemi, ali i predlože mjere koje će rezultirati određenim pomacima i u smislu zaštite prava pacijenata, ali i u smislu smanjenja lista čekanja. 

Nažalost, na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije problemi u zdravstvu, koje je detektiralo više vijećnika iz različitih stranaka, ostalo je u sjeni politiziranja i osobnih obračuna župana Anđelka Stričaka. 

Stoga SDP Varaždinske županije osuđuje današnje divljačke ispade Anđelka Stričaka koji ne priliče funkciji jednog župana. Iako je župan poznat kao junak noćnog života, vrijeđanju, omalovažavanju i povišenim tonovima nije mjesto ni za šankom, a posebno ne na sjednici županijske Skupštine. 

Bez obzira o kome se radilo, bez obzira na svjetonazorske ili bilo kakve druge razlike, nitko si ne smije dopustiti da potpuno izgubi kompas i ponaša se nedolično, mimo svih moralnih vrijednosti. 

Mi smo kraj vrijednih ljudi, a Varaždin kao središte županije diči se bogatom kulturnom baštinom, ali i kulturnim ponašanjem. Stoga župan, koji bi trebao predstavljati, zastupati i zalagati se za naš kraj i naše ljude, treba ubuduće poraditi na samokontroli i posvetiti se poslu i projektima, a ne se baviti osobnim animozitetima. 

Ljudi Varaždinske županije zaslužuju puno više od političara koji je sjednice županijske Skupštine pretvorio u mjesto osobnih obračuna. 

Apeliramo da problemi u zdravstvu, ali i sve teme i projekti koji su od interesa naših građana budu na prvom mjestu, a da se politikanstvo, obračuni i divljaštvo maknu s dnevnog reda svih budućih sjednica.”, stoji u SDP – ovu priopćenju.

Povezane vijesti

Antolić Vupora (SDP): HDZ je sa svojim aferama ugušio javni prostor

Antolić Vupora (SDP): HDZ je sa svojim aferama ugušio javni prostor

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije, na čelu sa njegovom predsjednicom Barbarom Antolić Vuporom, u subotu je organiziralo obilazak više jedinica lokalnih samouprava. Zastupnik u Europskom parlamentu Fred Matić i SDP-ova…
Antolić Vupora (SDP): Glas za HNS je glas za HDZ

Antolić Vupora (SDP): Glas za HNS je glas za HDZ

U današnjoj emisiji na eVaraždinu gostovala je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP – a Varaždinske županije. “Bez dlake na jeziku”, Antolić Vupora je govorila o svim aktualnim temama.…
SDP: Sjever ne zboravlja. Dosta je!

SDP: Sjever ne zboravlja. Dosta je!

Pod nazivom “Dosta je! Odmah na izbore” danas je na Markovom trgu održan prosvjed koji je organizirao SDP zajedno sa lijevo – liberalnim strankama. Jasno smo tražili zaustavljanje korupcije, kriminala,…