Premijer Andrej Plenković u Varaždinskoj županiji

Premijer Andrej Plenković u Varaždinskoj županiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je jučer u Varaždinskoj županiji. U Županijskoj palači primio ga je župan Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom Skupštine Josipom Križanićem.

Uz premijera sastanku su nazočili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Župan je na sastanku prisutne upoznao s projektima koji se provode na području Varaždinske županije, a posebno s projektima na području obrazovanja i obnovljivih izvora energije.

U području obrazovanja istaknut je projekt dogradnje Osnovne škole Ivanec čime će se osigurati mogućnost pohađanja jednosmjenske nastave za dodatnih 641 učenika. Nadalje, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti općinama i gradovima s područja Varaždinske županije odobrena su bespovratna sredstva za izgradnju i dogradnju 13 vrtića. Također, bila je riječ i o izgradnji Kampusa FOI-ja koji je uvršten i u Razvojni sporazum Sjever te izgradnji STEM centra Sveučilišta Sjever čime Varaždinska županija želi naglasiti važnost visokoškolskog obrazovanja te razvoja Varaždina kao sveučilišnog grada.

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji geotermalne elektrane Bukotermal koja je jedna od bitnijih investicija zbog proizvodnje energije, ali i zaštite okoliša.

Povezane vijesti

Varaždinska županija promišlja zeleno i održivo

Varaždinska županija promišlja zeleno i održivo

Varaždinska županija promišlja zeleno i održivo – zaključak je završne konferencije projekta „Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije“ održane u Županijskoj palači. Uz zamjenicu župana Varaždinske…
Luči Zagorja županijskih 13.500 eura

Luči Zagorja županijskih 13.500 eura

Župan Željko Kolar i direktor društva ZAG-VET Mladen Jemeršić potpisali su ugovore o županijskom financiranju rada Skloništa za životinje Luč Zagorja. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 13.500 eura, od čega…
Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Mogućnost povlačenja bespovratnih EU sredstava za izradu, izmjene ili transformaciju prostornih planova općina i gradova, informacija o izradi studija i stručnih podloga te projekt  „Varaždinska županija – prijatelj djece“, bile…