Preloški policajci u akciji

Preloški policajci u akciji

U Prelogu je na Trgu svetog Jakoba i Trgu Slobode, kontakt policajci Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek i Miroslav Taradi, proveli su aktivnosti iz preventivne akcije „Budi vidljiv, budi siguran“.
 
Svojom nazočnošću potporu akciji pružili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, pročelnik u Gradu Prelogu Željko Poredoš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, župnik u Župi svetog Jakoba u Prelogu prečasni Antun Hoblaj, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić i voditeljica poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Alenka Hošnjak.
 
Na informativnim punktovima policije građanima su podijeljeni promotivni materijali (reflektirajuće prsluci i trakice) pribavljeni sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Vijeća za prevenciju Grada Preloga.
 
Ovom zajedničkom preventivnom aktivnošću policije i Grada Preloga građanima je podijeljeno tristotinjak reflektirajućih materijala. Tom prilikom skrenuta im je pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative vezano za sudjelovanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu. Osnovni cilj ovakvim aktivnosti usmjerenih prema najugroženijim sudionicima u prometu da se kod njih podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu, a samim time i poboljša stanja sigurnosti u cestovnom prometu.
 
Ujedno, posjetitelji informativnih punktova policije upoznati su i s provođenjem preventivnih aktivnosti iz operativne akcije  “Mir i dobro”. Građanima su pojašnjene zakonske odredbe vezano za korištenje pirotehničkih sredstava te kao njima pravilno rukovati, a sve s ciljem izbjegavanja ozljeđivanja u predblagdansko i blagdansko vrijeme.  

Povezane vijesti

Grad Prelog primit će nagradu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije“

Grad Prelog primit će nagradu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije“

Ususret Danu planeta Zemlje, 22. travnja, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva, dodijeljuje nagrade Velebitska degenija za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u prošloj godini. Ove će se godine…
Carinici i policajci pronašli 7,8 tona duhana

Carinici i policajci pronašli 7,8 tona duhana

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke temeljem naredbe za pretragu 28.ožujka 2024. godine obavili su pretragu…
Na POU Prelog počele edukacije iz gospodarenja otpadom

Na POU Prelog počele edukacije iz gospodarenja otpadom

Nakon Programa za stjecanje mikrokvalifikacije posluživanje numerički upravljanih alatnih strojeva – glodalice, na Pučkom otvorenom učilištu Prelog započele su edukacije iz Programa gospodarenje otpadom. Prva grupa polaznika ovog programa sa…