Predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke posjetili Centre izvrsnosti Varaždinske županije

Predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke posjetili Centre izvrsnosti Varaždinske županije

Centre izvrsnosti Varaždinske županije posjetili su predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke , a sve u svrhu razmjene iskustva, mišljenja i jačeg povezivanja između dvaju centara.

Predstavnici Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke koje je predvodila Antonia Ćurić, predsjednica Centra najprije su obišli Prvu gimnaziju Varaždin, sjedište Centara izvrsnosti iz matematike, biologije i šaha, a tamo su ih pozdravili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te ravnateljica Prve gimnazije Varaždina Janja Banić, prof.

Ravnateljica Banić je uvaženim gostima predstavila školu, ali i rad Centara koji imaju sjedište u Prvoj gimnaziji, inače trećoj najstarijoj gimnaziji u Hrvatskoj, dok je pročelnik Huđek prezentirao rad, aktivnosti i rezultate koje postižu učenici koji pohađaju Centre izvrsnosti.

Župan Stričak je gostima također poželio srdačnu dobrodošlicu naglasivši pritom kako učenici mogu razvijati svoje talente upravo zahvaljujući centrima izvrsnosti.

– Da su Centri izvrsnosti opravdali svoje postojanje potvrđuje veliki broj medalja koje naši učenici osvajaju na mnogobrojnim nacionalnim međunarodnim natjecanjima. Naši učenici moraju biti upoznati s novim tehnologijama, a u ovim Centrima za to imaju priliku. Posebno smo ponosni na formiranje strukovnih centara izvrsnosti jer smo time povezali gospodarstvo i obrazovanje – rekao je župan.

Nakon Prve gimnazije, sudionici obilaska posjetili su u pratnji ravnatelja škola te voditelja Centara sjedište Centra izvrsnosti za kemiju u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, zatim Strojarsku i prometnu škola Varaždin u kojoj se nalazi sjedište Centra izvrsnosti za matematiku, a obišli su i Centre izvrsnosti za astronomiju, fiziku, hrvatski jezik te Strukovni centar za elektrotehniku u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, a svoj posjet Centrima izvrsnosti završili su obišavši Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.

Inače, Centar za poticanje darovitosti iz Rijeke osnovan je 1997.g. te organizira radionice za djecu predškolske i rane školske dobi. Radionice pokrivaju raznolika područja: od upoznavanja sa strateškim društvenim igramatraženja kreativnih rješenja za ponuđene probleme do poticanja razvoja početnog znanstvenog promišljanja u djece i dr. Radionice su stručno vođene od strane članova Centra (odgajatelji, učitelji, pedagozi, psiholozi) uz pomoć studenata-volontera.

Povezane vijesti

Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Mogućnost povlačenja bespovratnih EU sredstava za izradu, izmjene ili transformaciju prostornih planova općina i gradova, informacija o izradi studija i stručnih podloga te projekt  „Varaždinska županija – prijatelj djece“, bile…
U zaselku Pavlineki u Bednji bliže se kraju radovi na sanaciji klizišta. Radove obišao župan Stričak

U zaselku Pavlineki u Bednji bliže se kraju radovi na sanaciji klizišta. Radove obišao župan Stričak

Načelnik općine Bednja Damir Poljak i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišli su radove na klizištu na županijskoj cesti u zaseoku Pavlineki u općini Bednja. Riječ je o cesti koja…
DAN CRVENIH HALJINA Stričak: Ovdje smo da se zajedno educiramo, osvijestimo, djelujemo i podržimo!

DAN CRVENIH HALJINA Stričak: Ovdje smo da se zajedno educiramo, osvijestimo, djelujemo i podržimo!

Moždani udar može se spriječiti – glavna je poruka javnozdravstvene akcije „Dan crvenih haljina“ održane u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, koju su zajednički organizirali Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu…