Obavijest za vlasnike pasa

Obavijest za vlasnike pasa

Obavještavaju se vlasnici pasa s područja Grada Lepoglave da su u obvezi postupati u skladu s odredbama Zakona o veterinarstvu i Zakona o zaštiti životinja da psa moraju označiti mikročipom najkasnije 90 dana od dana štenjenja i  upisati kod veterinara  u Upisnik kućnih ljubimaca.

Posjednik je obvezan prijaviti nabavu psa, odnosno odjaviti psa u slučaju svakog gubitka posjeda životinje (nestanka, prodaje, darovanja, uginuća) u roku od 14 dana od nastalog događaja.

Nalazak zalutalog psa te njegovo zadržavanje u kućanstvu, posjednik  je dužan prijaviti u roku 3  dana veterinarskoj stanici ili komunalnom redarstvu Grada Lepoglave.

Obvezuju se posjednici pasa da su dužni brinuti se za životinje te ih držati pod nadzorom i kontrolom razmnožavanja. Napominje se da Grad Lepoglava sufinancira troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području grada Lepoglave u visini 50 % ukupne cijene. Vlasnici pasa koji su prije posjedovali psa a nisu ga odjavili iz veterinarske evidencije, mole se da odjavu učine kod veterinara u što kraćem roku.

Za neodgovorne vlasnike -posjednike životinja koji se ne pridržavaju navedenog propisane su novčane kazne kao i troškovi veterinarske službe.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE

Povezane vijesti

Psi izgrizli čovjeka na Dravi. Vozio se mopedom

Psi izgrizli čovjeka na Dravi. Vozio se mopedom

Jučer nešto poslije 14 sati na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, 71-godišnja hrvatska državljanka i 63-godišnji austrijski državljanin prilikom šetnje nisu držali svoje pse pod nadzorom. Uslijed opisane situacije…
Zabočanka Andreja Vrančić imenovana na visoku dužnost

Zabočanka Andreja Vrančić imenovana na visoku dužnost

Da nas Zagoraca nema dovoljno na važnim funkcijama u država, opovrgnula je Andreja Vrančić iz Zaboka koja je svečano prisegla za županijsku državnu odvjetnicu u Velikoj Gorici. Time je postala…
Grad Lepoglava sufinancira troškove kastracije i sterilizacije pasa i mačaka

Grad Lepoglava sufinancira troškove kastracije i sterilizacije pasa i mačaka

Vlasnici pasa i mačaka s područja Grada Lepoglave i ove će godine moći po manjoj cijeni kastrirati i sterilizirati svoje kućne ljubimce, pse i mačke. Naime, Grad Lepoglava je s…