U modernizaciju prometnica na ludbreškom području  uloženo više od 1,6 milijuna eura

U modernizaciju prometnica na ludbreškom području  uloženo više od 1,6 milijuna eura

Više od milijun i 650 tisuća eura uloženo je ove godine u modernizaciju prometnica na ludbreškog području, a kraju se provode radovi na zadnjoj investiciji – izgradnji kružnog toka u naselju Sveti Petar u Općini Mali Bukovec. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 300.000 eura, od čega Županijska uprava za ceste sudjeluje s 206.686 eura, a Ministarstvo unutarnjih poslova s 93.300 eura. Radove su u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića i vijećnice Općinskog vijeća Mali Bukovec Ivane Šafarek obišli župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.  

Župan Stričak naglasio je kako u Varaždinskoj županiji nije bilo više investicija i projekata ŽUC-a i Hrvatskih cesta kao ove godine, a sve s ciljem što bolje protočnosti prometa i povećanja sigurnosti za sve sudionike.

  • Žitelji Varaždinske županije u ovoj godini zaista su svjedočili i svjedoče nizu investicija vezanih uz modernizaciju prometnica i sanaciju klizišta. Iz dana u dan mijenja se prometna vizura naše županije, a ova investicija u Svetom Petru jedna je od većih na ludbreškom području. Novi kružni tok i sanacija kolnika osim što će podići razinu sigurnosti  u prometu, samom mjestu dat će i jedan novi  ljepši izgled – rekao je župan Stričak zahvalivši se svim žiteljima Varaždinske županije na strpljenju i razumijevanju zbog radova koje se provode u njihovim mjestima, općinama, gradovima.

Načelnik Općine Marković izrazio je veliko zadovoljstvo realizacijom projekta u Svetom Petru.

  • Ova dva križanja u Svetom Petru bila su nam najslabija točka u općini. I jedno i drugo križanje bilo je izvedeno izvan standarda, s velikim nagibom, što je bilo poprilično nesigurno i nepregledno za sudionike u prometu.  Zahvaljujući ŽUC-u, Varaždinskoj županiji i MUP-ovom programu „Za sigurnost cestovnog prometa“ ova investicija doprinijet će sigurnosti prometa u Općini Mali Bukovec, ali i značajno proljepšati samu vizuru centra naselja Sveti Petar – zaključio je načelnik Marković.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački  nabrojao je realizirane projekte na ludbreškom području.

  • Ovih dana privodimo kraju radove na kružnom toku u naselju Sveti Petar čime smo još jedno križanje učinili sigurnijim. Također na području Malog Bukovca asfaltirana je dionica ceste prema Čukovcu, sa ulaskom u Čukovec na područje Grada Ludbrega ukupne vrijednosti 414.500 eura. U svibnju ove godine u Općini Sveti Đurd u naselju Hrženica izgrađen je kružni tok. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 165 tisuća eura. Asfaltirali smo i dionicu Poljanec – Luka Ludbreška u vrijednosti 259.000 eura.  U planu je izrada i postavljanje svjetlosne signalizacije i semafora kazne u naselju Karlovec za što će biti izdvojeno 54.000 eura. Obnovljena je i dionica dotrajale ceste u Vinogradima Ludbreškim, vrijednost radova iznosila je 197.000 eura. U Martijancu je odrađeno proširenje spoja županijske ceste na državnu cestu D2 u vrijednosti 62.500 eura te sanacija klizišta u Gornjem Martijancu sa 176.000 eura iz Fonda solidarnosti, dok je u Općini Veliki Bukovec u mjestu Dubovica asfaltiran završni sloj kružnog toka u vrijednosti 24.500 eura – nabrojao je ravnatelj Osonjački.

Povezane vijesti

Muškarcu (70) iz Selnika ukrali hrpu nakita i eura

Muškarcu (70) iz Selnika ukrali hrpu nakita i eura

U nedjelju je u Selniku kod Ludbrega nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 70-godišnjaka te otuđio novac i zlatni nakit, javljeno je danas iz PU varaždinske. Ukradeno je vrijedno…
Sportskoj zajednici KZŽ i Županijskom školskom sportskom savezu 243 tisuće eura

Sportskoj zajednici KZŽ i Županijskom školskom sportskom savezu 243 tisuće eura

Župan Željko Kolar potpisao je u Krapini ugovore o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za ostvarivanje javnih potreba u sportu u 2024. godini s predsjednikom Sportske zajednice KZŽ Tihomirom Vančinom i…
Objesio jaknu na stablo. Ukrali mu 800 eura

Objesio jaknu na stablo. Ukrali mu 800 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 39-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo krađe, javila je danas međimurska policija. Naime, početkom kolovoza prošle godine (2023.) u šumskom predjelu…