Izborniku Zlatku Daliću dodijeljeno priznanje „Osoba godine 2022.” u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Izborniku Zlatku Daliću dodijeljeno priznanje „Osoba godine 2022.” u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u Županijskoj palači u Varaždinu dodijeljeno je priznanje „Osoba godine 2022.”

Prigodnoj svečanosti nazočili su brojni hrvatski branitelji, ako i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine dr.sc.. Josip Križanić, biskup sisački mons. Vlado Košić,  generali Ivan Tolj i Ljubo Česić Rojs, Dinko Tandara iz Ministarstva hrvatskih branitelja, Dražen Vitez, predsjednik Udruge specijalne policije „Roda“, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuškog Tihomir Kvesić i Damir Kozina pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. naglasio je kako je Zlatko Dalić osoba kakva ne postoji na ovim područjima. Naime, kako je objasnio, kada netko dosegne slavu, obično se promijeni, no s Dalićem to nije slučaj, a na njih branitelje je, priznaje, ostavio snažan dojam. Zlatko Dalić nikada ne zaboravlja obitelji poginulih i ljude koji su stvarali hrvatsku državu. To je nama bio cilj, da pronađemo jednog takvog čovjeka, a pronašli smo ga u liku i djelu Zlatka Dalića te mu ove godine dodijelili priznanje za osobu godine 2022. – rekao je Pavković.

Iako je tijekom i nakon Svjetskog nogometnog prvenstva izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić primao brojna priznanja, ovo mu doista puno znači.

– To je veliki ponos, a jako dobro znam koliko Hrvatska nogometna reprezentacija i ja osobno cijenimo i poštujemo sve ono što su branitelji napravili za našu državu. To je za mene velika čast pogotovo što je u mom Varaždinu – rekao je Dalić. Okupljenima je poručio kako mu ovo priznanje daje za pravo da se još više i jače nastavi boriti za Hrvatsku i zastupati vrijednosti na kojima je ona nastala – vjeru, domoljublju i zajedništvo.

Župan Anđelko Stričak  je naglasio kako bez branitelja slobodna, neovisna i međunarodno priznata Republika Hrvatska članica euroatlantskih integracija danas sigurno ne bi postojala.

– Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja pitanje je bismo li se mogli radovati crveno-bijelim kockicama na sportskim terenima diljem svijeta – rekao je Stričak.

Dodao je i kako su upravo crveno-bijele kockice spojile izbornika Dalića koji je, prema županovim riječima, jedan od najpoznatijih Varaždinaca u povijesti i legendarne Pume. Nazočnima su se obratili i generali Ivan Tolj, , biskup Vlado Košić, Dražen Vitez te Robert Puja istaknuvši svi zajedno veliko domoljublje izbornika Dalića, ali naglasivši pritom njegovu hrabrost te mudrost u vođenu reperezentacije. Svečanost je svojim glazbenim nastupom upotpunio popularni Mirko Švenda Žiga.

Povezane vijesti

Ministrica Vučković i župan Stričak na sastanku u Trakošćanu

Ministrica Vučković i župan Stričak na sastanku u Trakošćanu

Radovi na Trakošćanskom jezeru na području Općine Bednja u Varaždinskoj županiji dobro napreduju i završeni će biti do kraja kolovoza, a nakon toga će tijekom rujna početi punjenje jezera vodom.…
Obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore – Amos Novak primio priznanje u ime majstora i majstorica

Obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore – Amos Novak primio priznanje u ime majstora i majstorica

Svečanom akademijom, najvećom godišnjom svečanošću te dodjelom najviših priznanja, Statua i Plaketa „Zlatne ruke“, tradicionalno je i ove godine obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore Svečanom Akademijom na kojoj su najzaslužnijim…
Župan Anđelko Stričak čestitao Marinu Rantešu, Mateu Žugecu i članovima Plesnog kluba Takt na osvojenim medaljama i uspjesima

Župan Anđelko Stričak čestitao Marinu Rantešu, Mateu Žugecu i članovima Plesnog kluba Takt na osvojenim medaljama i uspjesima

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak priredio je prijem za Marina Ranteša, poznatog biciklistu koji je izborio plasman na predstojeće Olimpijske igre u Parizu, Matea Žugeca, gimnastičara, člana varaždinskog…