HANFA ima važnu obavijest za građane. Tiče se kripotvaluta

HANFA ima važnu obavijest za građane. Tiče se kripotvaluta

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obavještava javnost da je do sada zahtjev za upis u Hanfin Registar pružatelja usluga virtualne imovine, u skladu s izmjenama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, podnijelo 17 društava, dok 84 društva nisu zadovoljila zakonsku obvezu.

Rok za podnošenje prijava za sve one koji u sudskom registru imaju opisanu djelatnost pružanja usluga razmjene virtualnih i fiducijarnih valuta ili pružanja skrbničkih usluga novčanika istekao je 4. rujna 2023.

Popis društava koja su podnijela zahtjev Hanfi za upis u Registar pružatelja usluga i koja se trenutačno nalaze u procesu evaluacije i upisa nalazi se na internetskoj stranici Hanfe, kao i popis 84 društva koja nisu zadovoljila zakonsku obvezu. 

Napominjemo da se za društva koja nisu podnijela zahtjev za upis u Registar unutar zakonskog roka niti su Hanfi dostavila dokaz o brisanju navedene djelatnosti smatra da spomenute djelatnosti obavljaju neovlašteno. Upozoravamo građane da ne koriste usluge takvih društava kako bi izbjegli moguće rizike poslovanja.

Hanfa je spomenuta društva o predmetnoj obvezi više puta obavijestila tijekom 2023. godine, a više o tome dostupno je ovdje.

Hanfa je u skladu sa svojim ovlastima o navedenom obavijestila nadležne trgovačke sudove te zatražila postupanje u skladu s njihovom nadležnosti, navode na svojoj službenoj stranici.

Foto: Hanfa

Povezane vijesti

Važna obavijest iz HZMO-a: U četvrtak kreću isplate tisućama korisnika

Važna obavijest iz HZMO-a: U četvrtak kreću isplate tisućama korisnika

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je kako u četvrtak kreće isplata JNP-a korisnicima hrvatskih mirovina s inozemnim elementom, korrisnicima samo inozemnih mirovina i korisnicima mirovina koji su zaposleni. “U…
Važna obavijest o isplati mirovina

Važna obavijest o isplati mirovina

Hrvatska poštanska banka poslala je obavijest svojim korisnicima vezanu uz isplatu mirovina. “Obavještavamo vas da će Hrvatska poštanska banka, iznimno zbog tehničkih prilagodba u sustavu slijedom pripajanja Nove hrvatske banke,…
Hanfa građanima poslala novo važno upozorenje

Hanfa građanima poslala novo važno upozorenje

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u petak je ponovo upozorila građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-mail poruka u kojima se od njih traži uplata na temelju fiktivne…