Učenici pokazali svoje radove na reviji “Čarobne ruke”

Učenici pokazali svoje radove na reviji “Čarobne ruke”

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u nedjelju je prisustvovao manifestaciji Čarobne ruke koja se u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje, održala u dvorani Hotela Turist.

Događaju su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimir Bais, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković te brojni uvaženi gosti, profesori, obrtnici i poduzetnici.

Učenici Srednje strukovne škole, uz podršku obrtnika frizera, kozmetičara, modnih dizajnera i galanterista, po prvi put su održali ovakvu reviju na kojoj su pokazali svoje radove, a u program su aktivno bili uključeni i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, madijski tehničari, grafičari i tiskari. Cilj događanja je potaknuti učenike iz cijele Varaždinske županije da razvijaju kreativnost, natjecateljski duh i želju za daljnjim usavršavanjem.

Zamjenik gradonačelnika pozdravio je sve prisutne, posebice učenike koji će u budućnosti biti nosioci obrtništva u Varaždinu. „I moja mama je bila obrtnica, frizerka, cijeli svoj radni vijek i znam kako je teško biti obrtnik, posebice danas u ovim izazovnim vremenima. Vaše su ruke zaista čarobne, posebice jer to što radite, radite s ljubavlju i zato što to volite. Zahvaljujem vam na vašem vrijednom radu i doprinosu ovom gradu, vi pružate usluge našim građanima radi kojih im je život potpuniji. Raduje me da su mladi ljudi prepoznali svoju šansu upravo u obrtničkim zanimanjima i da na ovakvim manifestacijama imaju priliku pokazati svoju kreativnost i vještine. Grad Varaždin našim obrtnicima pomaže koliko god može, sufinanciranjem deficitarnih zanimanja i bespovratnim potporama kroz javne pozive na koje se možete javiti i vjerujem da ćemo i dalje u budućnosti dobro surađivati. Čestitam vam na organizaciji ove manifestacije, želim vam i dalje puno uspjeha i veselim se vidjeti što ste nam sve pripremili.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Župan Anđelko Stričak je istaknuo da Varaždinske županija gradi sustav jednakih šansi u kojem se svi mogu baviti s onim što vole i što ih zanima jer tako najbolje pridonosimo razvoju našeg društva, a današnja revija je prilika da učenici pokažu ono što su učili, na čemu su radili i svoje brojne talente.

Program manifestacije uljepšali su i plesači plesne grupe Feel.

Tekst i foto: Grad Varaždin

Povezane vijesti

Prijenosna računala za nove učenike Srednje škole Novi Marof

Prijenosna računala za nove učenike Srednje škole Novi Marof

I ove godine zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof, novi učenici te škole dobili su nova prijenosna računala. Radi se o 47 učenika prvih razreda Srednje…
Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku

Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku

Nakon panel rasprave o trideset godina gospodarstva u Varaždinskoj županiji te održanog kviza znanja za učenike srednjih škola, obilježavanje Dana Varaždinske županije nastavljeno je koncertom učenika Glazbene škole u atriju…
Užas u vrtiću: Odgajateljica djeci lijepila usta selotejpom i vezala im ruke!

Užas u vrtiću: Odgajateljica djeci lijepila usta selotejpom i vezala im ruke!

Skandal potresa jedan zagrebački vrtić. Roditelji iz kvarta Trnsko su otkrili kako jedna od odgojiteljica njihovoj djeci veže ruke i lijepi usta selotejpom. Jedna majka tvrdi da ima i dokaze…