Policija izdala upute i upozorenja za Sve Svete. Evo i koje će ulice biti zatvorene

Policija izdala upute i upozorenja za Sve Svete. Evo i koje će ulice biti zatvorene

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, počevši od subote, 28. listopada pa sve do blagdana Svih svetih, 1. studenog, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije, napominju danas na početku svojeg priopćenja iz PU krapinsko – zagorske.

“Skrećemo pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima i biciklistima. Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta”, ističu u policiji-

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži. Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada  te prema potrebi i dana 1. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristit će se postojeći južni prilaz, a kao izlaz s parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta.

Također u subotu i nedjelju, 28. i 29. listopada te u  srijedu, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

U gradu Ivancu dana 31. listopada u zoni groblja dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja, bit će određen  jednosmjerni promet u smjeru groblja dok  dana 1. studenog u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca biti zatvoren za promet motornih vozila.

Nadalje, uz groblja u Lepoglavi i Kamenici u vremenu od 28. listopada do 1. studenog uvodi se jednosmjerni prilaz groblju s jugozapadne strane iz pravca Kvaternikove ulice.

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

“Ovom  prilikom skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo  na slijedeće mjere opreza:
–  prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila, zaključati vozilo i uzeti ključeve sa sobom,
– ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu,
– zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
–  vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
– ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme”, upozoravaju iz policije.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, postavili su na oglasnim pločama i city light vitrinama u blizini groblja na području Varaždinske županije, plakate „Stop provalama u automobile!“ te će se na parkiralištima svih groblja građanima ostavljati i letci istog sadržaja, s ciljem povećanja samozaštitnog ponašanja. 

“Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz  raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara”, zaključuju.

Ilustracija/ Kodeks portal/ ZG

Povezane vijesti

Ove subote policija provodi veliku akciju

Ove subote policija provodi veliku akciju

U subotu od 16 do 24 sata mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”. Akcija se sukladno navedenom terminu provodi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom. Prilikom…
Varaždinka brutalno prevarena, policija izdala posebno upozorenje

Varaždinka brutalno prevarena, policija izdala posebno upozorenje

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela Računalna prijevara. Kako je prijavljeno, ona je 8. veljače na jednoj društvenoj mreži pronašla…
Učenici Druge gimnazije Varaždin obišli Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin

Učenici Druge gimnazije Varaždin obišli Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin

Polaznici  Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest Druge gimnazije Varaždin tijekom ove školske godine odlučili su se za modul “Domovinski rat”, a tema koju obrađuju je “Kultura sjećanja”. Učenici su u…