Pogledajte što su carinici pronašli skriveno u jednom autu

Pogledajte što su carinici pronašli skriveno u jednom autu

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i alkohola skrivenih u osobnom vozilu stranih registarskih oznaka.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek izdvojili su radi kontrole osobno vozilo švicarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije.

Detaljnim pregledom navedenog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u prostoru rezervnog kotača pronađeno je 6600 komada cigareta West Silver, 4000 komada cigareta Jade La Rose i 9,7 litara rakije, robe za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje Unije.

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272,00 EUR-a. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.419,13 EUR-a.

Povezane vijesti

Pivo i cigarete “dobili noge”

Pivo i cigarete “dobili noge”

U srijedu oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. 
Poskupljuju cigarete. Evo kad i kolike su nove cijene

Poskupljuju cigarete. Evo kad i kolike su nove cijene

Od sljedeće srijede pušače čeka novi skok cijena cigareta, već drugi u ovom mjesecu. Najnoviju promjenu cijenu prijavila je kompanija Philip Morris Zagreb i ovo se poskupljenje odnosi na njihove…
PREVARA U MEĐIMURJU Platio cigarete  filmskom novčanicom

PREVARA U MEĐIMURJU Platio cigarete filmskom novčanicom

U petak oko 18 sati u Palovcu, trgovini mješovitom robom u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj platio je kutiju cigareta u vrijednosti nekoliko eura, novčanicom od 50 eura na kojoj je…