Pijan se zabio u stup javne rasvjete

Pijan se zabio u stup javne rasvjete

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika na području međimrske PU, a najveća koncentracija od 2,57 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak travnja nešto poslije 22 sata u Prelogu, na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja.
 
Zbog neprilagođene brzine 53-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.
 
Ozlijeđeni vozač  vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.
 
Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik od 22:20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu, 11. svibnja u 8:30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet.
 
Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 710 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: PUM

Povezane vijesti

U Novom Marofu održat će se 20. Olimpijada dječjih vrtića. Doznajemo kad

U Novom Marofu održat će se 20. Olimpijada dječjih vrtića. Doznajemo kad

Zajednica športskih udruga Novi Marof u suradnji s Dječjim vrtićem Novi Marof i ove godine organizira 20. po redu Olimpijadu dječjih vrtića. Sportska natjecanja i promicanje duha olimpizma održat će se…
Od ponedjeljka se u Ivancu zatvara vrlo važna cesta

Od ponedjeljka se u Ivancu zatvara vrlo važna cesta

Ivkom vode Ivanec d.o.o. obavještavaju građane da će zbog izvođenja radova na projektu Aglomeracije od ponedjeljka, 20. svibnja, za promet biti zatvorena županijska cesta ŽC 2085  od semafora u Ivancu…
Za Festival balona u Prelogu stiže čak 37.200,00 eura

Za Festival balona u Prelogu stiže čak 37.200,00 eura

Početkom godine Turistička zajednica Grada Preloga prijavila je nekoliko projekata na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte iz Fonda za udružene turističke zajednice te na Javni natječaj za dodjelu…