Makedoncu u centru Varaždina u autu pronašli 10 kila marihuane. Vozio je i oružje

Makedoncu u centru Varaždina u autu pronašli 10 kila marihuane. Vozio je i oružje

U četvrtak je policija u Varaždinu, u Ulici hrvatskih branitelja, tijekom provođenja zadaća na suzbijanju zlouporabe droga, pristupila provjeri identiteta nepoznate muške osobe te pregledu osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim se isti koristio.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije s prijavljenim prebivalištem na području Republike Slovenije. Budući da je predmetni odbio omogućiti policijskim službenicima pregled osobnog vozila, u petak, 13. siječnja od strane Županijskog suda u Varaždinu izdan je nalog za pretragu spomenutog vozila.

Izvršenom pretragom vozila u istom je pronađeno 12 paketa sa sveukupno 10.915 grama droge marihuane, jedna automatska puška PPŠ-41, sovjetske proizvodnje, s pripadajućim spremnikom te jedan revolver nepoznate marke i modela.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske nad 21-godišnjakom provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, navodi se u priopćenju PU varaždinske.

Povezane vijesti

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

VOZITE OPREZNO Policija za vikend sprema veliku akciju

Policijski službenici PU varaždinske i ovog će vikenda na svim cestama na području Varaždinske županije nadzirati promet svih sudionika u prometu.Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja…
Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

Policija za četvrtak najavila posebnu akciju

U četvrtak od 8 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Najavljeno je to danas iz varaždinske PU.
Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

Policija mu oduzela auto. Ima više razloga za to

U ponedjeljak u 22 sata u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu, varaždinska je policija zaustavila je auto kojim je upravljao 34 – godišnjak- Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao…