Makedoncu u centru Varaždina u autu pronašli 10 kila marihuane. Vozio je i oružje

Makedoncu u centru Varaždina u autu pronašli 10 kila marihuane. Vozio je i oružje

U četvrtak je policija u Varaždinu, u Ulici hrvatskih branitelja, tijekom provođenja zadaća na suzbijanju zlouporabe droga, pristupila provjeri identiteta nepoznate muške osobe te pregledu osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim se isti koristio.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije s prijavljenim prebivalištem na području Republike Slovenije. Budući da je predmetni odbio omogućiti policijskim službenicima pregled osobnog vozila, u petak, 13. siječnja od strane Županijskog suda u Varaždinu izdan je nalog za pretragu spomenutog vozila.

Izvršenom pretragom vozila u istom je pronađeno 12 paketa sa sveukupno 10.915 grama droge marihuane, jedna automatska puška PPŠ-41, sovjetske proizvodnje, s pripadajućim spremnikom te jedan revolver nepoznate marke i modela.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske nad 21-godišnjakom provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, navodi se u priopćenju PU varaždinske.

Povezane vijesti

Policija poslala važno upozorenje

Policija poslala važno upozorenje

IZ varaždinske PU jutros je stiglo priopćenje koje prenosimo u cjelosti: Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i…
Policija najavila veliku akciju

Policija najavila veliku akciju

Varaždinska policija provest će u noći na nedjelju operativnu akciju “Alkohol”. Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih…
Htio kupiti opasno oružje i bombe. Sad je u problemu

Htio kupiti opasno oružje i bombe. Sad je u problemu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da…