Jedan se prevrnuo na 2, drugi na četiri kotača. Razlog je isti

Jedan se prevrnuo na 2, drugi na četiri kotača. Razlog je isti

U subotu nešto prije 17 sati na prometnici koja povezuje Frkanovec i Zasadbreg dogodila se prometne nesreća u kojoj je ozlijeđen 35-godišnji motociklist.

Motociklist rođen 1988. godine upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,77 g/kg motociklom, čakovečke registarske oznake, kojem je isteklo važenje prometne dozvole te osiguranje. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (blagi zavoj) zbog čega je motociklom u potpunosti sišao izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je došlo do zanošenja motocikla te potom do povratka na kolnik. Uslijed opisane situacije motocikl se prevrnuo, dok je vozač pao na kolnik, a u nastavku kretanja motocikl i vozač, u klizanju su udarili u cestovnu kosinu koja se nalazila uz rub kolnika.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 17:15 sati do 18:22 sati dio kolnika spomenute prometnice bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao obilazno, navela je u ponedjeljak međimurska policija.

Jučer se pak kasno nožu oko 30 minuta nakon ponoći u Peklenici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač četverocikla.

Upravljajući četverociklom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,42 g/kg, kolnikom Trga pekleničkih rudara, 55-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije, prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do pada vozača na kolnik i prevrtanja četverocikla na bočnu stranu te klizanja po kolniku i udara u uzdignuti rubni kamen nogostupa. Ujedno, 55-godišnji vozač tijekom vožnje četverociklom bez zaštitne kabine na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.   

Foto: PU međimurska

Povezane vijesti

Sudarila se dva biciklista. Nije bilo bezazleno

Sudarila se dva biciklista. Nije bilo bezazleno

Jučer nešto prije 17 sati u Nedelišću dogodila se neuobičajena prometna nesreće u kojoj je ozlijeđen 56-godišnji biciklist. Četrdesetjednogodišnji biciklist kretao se nepropisnom stranom biciklističke trake koja se prostire uzduž…
Kobno popodne na autocesti: Zapalila s dva auta u kratkom vremenu!

Kobno popodne na autocesti: Zapalila s dva auta u kratkom vremenu!

U četvrtak oko 14.45 sati, na autocesti A4, kod Varaždinskih Toplica, došlo je do zapaljenja osobnog automobila kojim je upravljala 48-godišnjakinja. Do požara je došlo u vožnji u prostoru motora…
Dečko se smrzavao na ulici. Razlog je bizaran

Dečko se smrzavao na ulici. Razlog je bizaran

U nedjelju u ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Padovca u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio jaknu u vlasništvu 18-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura, javila je…