Otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama

Otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama

Na radost djece ali i roditelja, u Varaždinskim Toplicama u srijedu je otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama. Tim su povodom djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica na novome dječjem igralištu obilježila Hrvatski olimpijski dan.

Ukupna vrijednost dječjeg igrališta iznosi 65.852,40 eura. Zahvaljujući dobro pripremljenom programu i prijavi na natječaj LAG Izvor, Grad Varaždinske Toplice za ovaj je projekt dobilo 46.612,94 eura, odnosno više od 70 posto troškova projekta sufinancirano je od strane LAG Izvor.

Otvaranju novoga igrališta prisustvovala je i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković, koja nije krila zadovoljstvo otvaranjem još jednog dječjeg igrališta.

– Drago mi je kada vidim ova nasmijana dječja lica, to je samo znak da radimo dobro i da će djeci svakako poslužiti ovo dječje igralište. Moram napomenuti da igralište u Vrbicama nije jedini projekt koji nam je sufinancirani od strane LAG Izvor. Osim za igralište u Vrbicama, od LAG Izvor dobili smo sredstva i za dječje igralište i Fitness park kod Osnovne škole. Ovim im putem zahvaljujem na sredstvima, koja su nam svakako dobro došla – rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako Grad Varaždinske Toplice kontinuirano ulaže u djecu, i to od najranije dobi.

– Samo za demografske mjere smo u Proračunu izdvojili 173 tisuće eura jer želimo i moramo ulagati u našu djecu. Uvijek govorim da su djeca naša budućnost i na njima svijet ostaje. Naravno, osim ulaganja u obrazovanje tu je i ulaganje i u potrebnu infrastrukturu, pa tako i dječja igrališta. Želimo svoj našoj djeci omogućiti jednake uvjete za kvalitetan rast. Ovime ne samo da potičemo na zajedničku igru sa vršnjacima, nego se i potiče na kretanje, na sport i zdrav život. Zbog toga mi je vrlo drago što je upravo obilježavanjem Olimpijskog dana otvoreno novo dječje igralište u Vrbicama – poručila je gradonačelnica Ratković.

Povezane vijesti

U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku

U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku

Odigranim prvim servisom, varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić na simboličan su način otvorili dva novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku s tribinama, a koja se…
Stari grad, novo putovanje

Stari grad, novo putovanje

U sklopu edukacijske djelatnosti Gradskog muzeja Varaždin, kojom se ponajprije bavi kustos pedagog, ali i ostali stručni djelatnici, prioritet je osigurati edukacijske i didaktičke materijale, primjerice edukacijsko-kreativne knjižice, kojima će…
Novo okretište školskog autobusa, zeleni otok, parkiralište, staze, nogostupi

Novo okretište školskog autobusa, zeleni otok, parkiralište, staze, nogostupi

Grad Ivanec kraju je priveo gradnju novog okretišta školskog autobusa, manjeg parkirališta, zelenog otoka te uređenje cijele prometne dionice od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici. Nova prometna površina iscrtana je propisanom horizontalnom…