Varaždinski plac proslavio svoj dan. Evo čija je bila najbolja kotlovina

Varaždinski plac proslavio svoj dan. Evo čija je bila najbolja kotlovina

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici održala se proslava Dana placa uz tradicionalno natjecanje ekipa u kuhanju kotlovine čija je prodaja namijenjena u humanitarne svrhe, Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. Manifestaciju su posjetili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, a Grad Varaždin imao je i svoj tim koji se natjecao u pripremi kotlovine.

Kuhalo se nekoliko sati, a humanitarnoj akciji odazvalo se mnoštvo građana. U jakoj konkurenciji od čak dvadeset dvije ekipe, pobjedu je odnijela ekipa Mladi mornari. Drugoplasirani kuhari bili su ekipa Hrašćica 65+, dok su treći bili Beli kipi. Kotlovine je ocjenjivala četveročlana komisija u sastavu Predrag Ciglar, Rene Bakalović, Bojan Bohorč i Eugen Đurđek.

“Prije 473 godine osnovan je varaždinski plac, koji je preteča Gradske tržnice Varaždin. U sklopu ove manifestacije kuha se i humanitarna kotlovina. Građani je mogu kupiti po simboličnim cijenama od tri eura, a sav prihod namijenjen je Zakladi solidarnosti Grada Varaždina, koja pomaže potrebitima i osigurava stipendije. Dakle, ovdje smo danas spojili zabavne i humanitarne sadržaje, a najviše me veseli što se odazvalo jako puno građana koji uživaju u ovoj doista fantastičnoj i veseloj atmosferi.” – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo odazivom ekipa i podsjetio na povijest Varaždinskog Placa. “Dan Varaždinskog Placa obilježava se uvijek sredinom rujna, kao spomen na 12. rujna 1550. godine kada je kralj Ferdinand uručio gradu Varaždinu povelju kojom mu je dozvolio organizaciju tjednih sajmova, preteča današnje tržnice” – rekao je Ciglar.

Za zabavu su bili zaslužni Dečki z bregov i tamburaški sastav Špancir, a najmlađi posjetitelji varaždinskog placa imali su priliku za besplatno oslikavanje lica.

Povezane vijesti

Obilježen Svjetski dan turizma u destinaciji s pričom

Obilježen Svjetski dan turizma u destinaciji s pričom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Varaždinske županije zajedno sa sustavom turističkih zajednica s područja Varaždinske županije na varaždinskom Korzu pripremila je prigodnu prezentaciju. Tako su na jednom mjestu predstavljene…
„Deutsch ist nah!”: u Varaždinu po 14. put obilježen Europski dan jezika

„Deutsch ist nah!”: u Varaždinu po 14. put obilježen Europski dan jezika

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu po 14. put zaredom obilježen je Europski dan jezika. Program se odvijao pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su…
Biskup Radoš predstavio misu povodom Dana policije

Biskup Radoš predstavio misu povodom Dana policije

Uoči blagdana svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela te povodom Dana policije, varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je misu u varaždinskoj katedrali za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i…