SDP: Zašto HDZ-u sva djeca nisu jednaka? 

SDP: Zašto HDZ-u sva djeca nisu jednaka? 


Župane, jesu li za vas sva djeca jednaka ili se slažete sa stavom HDZ-ove Vlade da djecu u vrtićima vrednuje po mjestu iz kojega dolaze? – pitanje je koje je SDP postavio županu Stričaku na današnjoj sjednici županijske skupštine. 

Naime, 18.rujna ove godine, zajedno sa svojim stranačkim kolegama, župan Stričak održao je konferenciju za medije na kojoj je hvalio novi model fiskalne održivosti vrtića, koji je donijela Vlada Republike Hrvatske. 

Kao što je tada navedeno, ova mjera funkcionira po modelu stupnja razvijenosti jedinica lokalne samouprave pa ovisno o tome, pojedine sredine dobit će od države od 6,25 pa do 50 posto prosječne cijene smještaja po djetetu. 

Smatra li župan zaista da je u redu da država vrednuje dijete prema tome gdje je rođeno i gdje živi pa tako prema ovoj računici, dijete s prebivalištem u Varaždinu HDZ-u vrijedi 5, 6 ili čak 8 puta manje nego dijete u drugim gradovima i općinama? Što je još gore, djeca iz sredina u kojima nije osnovan vrtić, neće dobiti ni centa pa se postavlja pitanje zašto su djeca i njihovi roditelji krivi za situaciju u koju ih je dovela njihova lokalna vlast? 

SDP je kao stranka dala jasan stav, da su sva djeca u ovoj zemlji jednaka i da država iz državnog proračuna mora osigurati sredstva, kako bi vrtić svoj djeci u Republici Hrvatskoj već danas mogao biti besplatan. 

Oni koji se pozivaju na odluke pojedinih gradova i općina, pozivajući ih da to osiguraju u trenutnoj situaciji, ili ne znaju što govore ili svjesno mažu oči svojim sugrađanima. 

S obzirom da na svoje pitanje nismo dobili jasan odgovor, pitamo još jednom, smatraju li župan i HDZ da su sva djeca u ovoj zemlji jednaka? 

Povezane vijesti

Slunjski (SDP): Stimuliranjem poduzetnika do većih plaća

Slunjski (SDP): Stimuliranjem poduzetnika do većih plaća

Nakon održane 31. sjednice Gradskog vijeća Ivanca, tamošnji SDP oglasio s epriopćenjem koje prenosimo u cjelosti. ” SDP-ovi vijećnici aktivno su se uključili tokom sjednice u dvije rasprave i postavili…
Euforija na SDP – ovu skupu u Varaždinu

Euforija na SDP – ovu skupu u Varaždinu

Više od 500 članova stranke okupilo se na velikom skupu SDP – a u Varaždinu. Županijska organizacija SDP – a imala je tematsko – izvještajnu konvenciju na kojoj se u…
SDP – ovci sutra u Areni Varaždin. Dolazi i Grbin

SDP – ovci sutra u Areni Varaždin. Dolazi i Grbin

U subotu u Maloj dvorani Arene Varaždin, Šetalište Franje Tuđmana 1, održat će se Tematsko izvještajna konvencija Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije s početkom u 17:00 sati. U 16:45 sati…