SDP o cijeni vrtića: “HDZ – ovci i kad rade nepravdu, time se hvale”

SDP o cijeni vrtića: “HDZ – ovci i kad rade nepravdu, time se hvale”

HDZ – ovci i kad rade nepravdu, time se hvale, glavni je naglasak priopćenja kojeg je kao zakljućak Županijskog odbora javnosti poslala predsjednica SDP – a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Vupora Antolić. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Najtužnije je kad tu nepravdu čine djeci i mladim roditeljima, a novi model osiguranja fiskalne održivosti vrtića koji je izradila Vlada je upravo to – velika nepravda, ali i moguće kršenje ustavnih prava.

Glavni je kriterij indeks razvijenosti, što bi značilo da će gradovima poput Varaždina pripasti najmanje, a bit će zakinuti i drugi gradovi i razvijenije općine.

Novom uredbom predviđa se da će slabije razvijeniji gradovi i općine dobivati 50 posto prosječne cijene smještaja u vrtićima na razini Hrvatske, a razvijenije sredine, poput Varaždina, svega 6,25 posto.

Jesu li HDZ-u neka djeca važnija od druge ili se opet ide nepromišljeno i bez imalo razumijevanja u sve ovo ne bi li se prodavala magla pred izbore?

Jesu li HDZ-ovcima djeca i roditelji iz razvijenijih gradova i općina tek na razini statističke greške?

Ako pogledamo izračun to izgleda ovako;

ekonomska cijena vrtića iznosi 294 eura,

Varaždin dobiva 18,38 eura po djetetu, a

Donja Voća npr. dobiva 147 eura – 8 puta vise!

Život nije Excel tablica, a sva djeca vrijede jednako. Zašto bi imućniji roditelji iz Donje Voće plaćali primjerice manje za vrtić nego roditelji lošijeg imovinskog stanja u Varaždinu”, napominju SDP – ovci.

Tražimo prekid diskriminacije na djeci. Vlada je svojom Uredbom učinila veliku nepravdu i time eventualno krši ustavna prava djece.

SDP traži financiranje sve djece iz državnog proračuna kako bi za SVE roditelje bilo besplatno, jednoglasan je zaključak županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije na čelu s Barbarom Antolić Vupora.

Povezane vijesti

SDP: “Ivanec ostaje bez Gradske vijećnice!”

SDP: “Ivanec ostaje bez Gradske vijećnice!”

Gradski vijećnik Mihael Slunjski na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća iznio je zabrinutost činjenicomda nas veliki projekti zaobilaze ili dolaze sporijom dinamikom, da razvojno zaostajemo u usporedbi sasusjednim gradovima, dok nas…
Car je gol

Car je gol

Kad igra hrvatska nogometna reprezentacija i netko zakaže u napadu, svi vičemo Daliću da zamijeni igrača. Ako igra loše nekoliko utakmica zaredom, u jedan glas zahtijevamo da ga stavi na…
DANI HAJDINE Bosilj: “Hvala što prenosite svoje bogato znanje na mlađe generacije”

DANI HAJDINE Bosilj: “Hvala što prenosite svoje bogato znanje na mlađe generacije”

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj posjetio je koloniju ručnih radova koja se održala u sklopu manifestacije Dani hajdine u Društvenom domu Kućan Marof. Tradicionalne 12. po redu Dane hajdine organizirala je…