Najavljen 29. Varaždinski polumaraton s rekordnim brojem trkača

Najavljen 29. Varaždinski polumaraton s rekordnim brojem trkača

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u palači je Patačić zajedno sa stručnom suradnicom u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina Anicom Sitar i predsjednikom TK Marathon 95 Ladislavom Gregorinčićem najavio 29. Varaždinski polumaraton.

29. izdanje Varaždinskog polumaratona održat će se u nedjelju, 17. rujna u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Utrka ima i međunarodni karakter jer osim što dolaze natjecatelji iz svih krajeva Lijepe naše, dolaze i trkači iz susjedne Slovenije, Mađarske i Poljske.

Prema trenutnom broju prijavljenih natjecatelja, utrka će ove godine oboriti sve rekorde. Dosad je, naime, prijavljeno već 920 trkača, a prijave su otvorene sve do utrke, odnosno do uoči starta, stoga se očekuje još i veća brojka kazala je Anica Sitar.

„O kvaliteti organizacije same utrke kao i o atraktivnosti rute kojom se trči, a trči se ulicama i trgovima Varaždina, govori činjenica da je i Hrvatski atletski savez prepoznao kvalitetu ove utrke te joj je ove godine povjerio domaćinstvo u Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu za seniorke i seniore, tako da će svi natjecatelji imati priliku trčati uz najbolje polumaratonke i polumaratonce koji se trenutno nalaze u Hrvatskoj” – najavila je Sitar.

Osim utrke polumaratona, kao i prethodnih godina održat će se i utrka građana na 5 kilometara koja će ujedno biti i utrka vatrogasaca te dječje utrke koje će se održati na dionicama od 500 i 1000 metara. Dječje utrke startaju u 9,30 sati i one su besplatne, kao i svih godina dosad.

„Razlog je taj što je cilj TK Marathon 95 podizanje svijesti i uključivanje mladih u rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima. Iz tog su razloga organizirali i utrku građana, kako bi privukli što veći broj naših sugrađana rekreativaca da se uključe u bilo kakav vid bavljenja sportskom aktivnošću. Izvrstan primjer za to je i gradonačelnik Neven Bosilj koji se već duži niz godina uključuje u ove utrke” – rekla je Anica Sitar, naglasivši da organizacija ovakve utrke ne bi bila moguća bez velike podrške Grada Varaždina, gradskih tvrtki, Postaje prometne policije Varaždin i varaždinskih vatrogasaca.

Ladislav Gregorinčić, predsjednik TK Marathon 95, posebno je istaknuo da će na državnom prvenstvu nastupiti 257 trkača.

„Od ukupnih 920 prijava na varaždinskom polumaratonu, 525 je plaćenih i možemo reći da je ovo do sada najveći broj prijavljenih, stoga je to doista zahtjevno za organizaciju. Ove godine glavni sponzor utrke polumatarona je Joma, utrke građana sponzor je Hervis i utrke djece sponzorira Naklada Modernist, a među sponzorima je ovoga puta i Radenska iz Slovenije” – rekao je Gregorinčić.

Gradonačelnik Bosilj naglasio je kako će u nedjelju u gradu biti posebna regulacija prometa od 10 do 12 sati dok traje varaždinski polumaraton.

„Ove je godine sve to dignuto na još višu razinu. Budući da će to biti i ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, moraju biti i posebne mjere koje će se dogovoriti s policijom, vatrogascima i volonterima. Apeliram na naše sugrađane da pješače ili se voze biciklom do grada, da ne stvaraju nepotreban dodatan prometni kolaps” – poručio je Bosilj.

Gradonačelnik je pozvao i sve one koji se još nisu prijavili da se prijave, a kako je sam rekao danas će se, uz njega, prijaviti i njegova kći i sin. 

„Pozivam sve, idemo se prijaviti, kako bismo ove godine došli do tisuću trkača. Svi trkači trčat će po prekrasnoj gradskoj jezgri i ulicama Varaždina” – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Varaždinom će trčati najbolji polumaratonci iz klubova Agram, Svetice, Sljeme i brojnih drugih, kao i najbolji domaći trkači, među kojima je Jasmina Ilijaš koja se posebno pripremila za ovu utrku.

Povezane vijesti

3. ovogodišnji sajam antikviteta u Šenoinoj okupio rekordni broj izlagača

3. ovogodišnji sajam antikviteta u Šenoinoj okupio rekordni broj izlagača

Šenoina je ulica danas ponovno bila mjesto susreta brojnih posjetitelja i ljubitelja starina te prigoda za kupovinu predmeta s povijesnom, kulturnom i sentimentalnom vrijednosti. Treći ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta, koji…
Treći ovogodišnji Sajam antikviteta 30. rujna u Varaždinu – Otkrijte povijest, kulturu i umjetnost

Treći ovogodišnji Sajam antikviteta 30. rujna u Varaždinu – Otkrijte povijest, kulturu i umjetnost

Gradska tržnica, u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine, s ponosom najavljuje treći ovogodišnji prodajni Sajam antikviteta Varaždin. Sajam će se održati u subotu, 30. rujna, od…
Poskupljuje maslinovo ulje. Na Varaždinskom placu već je…

Poskupljuje maslinovo ulje. Na Varaždinskom placu već je…

Uskoro kreće berba maslina. Za razliku od prošle godine, koja je bila među rekordnima, maslinari očekuju ipak nešto manji urod. Hoće li zbog manje maslina poskupjeti ulje? Sigurno hoće, ali…