Tradicija je nastavljena: bogat program Martinja u Varaždinskim Toplicama rezultirao nikad većim odazivom

Tradicija je nastavljena: bogat program Martinja u Varaždinskim Toplicama rezultirao nikad većim odazivom

Da su građani Varaždinskih Toplica bili itekako željni dobre zabave, potvrđuje i nikad veći odaziv na ovogodišnju proslavu Dana Grada i blagdana svetog Martina. Naime, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, topličke udruge za sve građane i posjetitelje na Trgu Republike Hrvatske pripremile su zaista bogat program u kojem su uživale sve generacije.

Proslava Martinja dugogodišnja je tradicija Varaždinskih Toplica, a ove godine, Grad je u suradnji s udrugama pripremio brojna događanja.

-Slavimo Dan grada i njegovog zaštitnika svetog Martina, a u pripremu bogatog programa i ove su se godine uključile naše brojne udruge. Udruga nosioc događanja je Udruga voćara i vinogradara Sveti Martin. No, tu su i Lovačko društvo „Jelen” koje priprema gulaš te udruge Biserna dolina, Svibovečki zvon i Naši cajti. Svi su se sjatili na naš Trg kako bismo bili što bolji domaćini svim našim gostima i prijateljima koji su došli posjetiti naše Varaždinske Toplice – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Inače, Varaždinske su Toplice i sve prepoznatljivije po dobrim vinima što duguju činjenici da tamošnji vinari i vinogradari puno ulažu u edukaciju.

-To je bilo vidljivo i na ovogodišnjoj Zlatnoj kapljici kojoj smo bili domaćin, a na kojoj su za odlična vina dodijeljene brojne zlatne, srebrne i brončane medalje. Nastavit ćemo se i dalje održavati tu našu tradiciju Martinja jer kako uvijek volim reći – bolje da nestane sela nego običaja – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Aktivne topličke udruge pripremile su ponešto za svakoga, pa su tako građani i gosti mogli nezaobilaznim jesenskim delicijama – pečenim kestenima i kuhanim kobasicama uz dobru kapljicu Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin, besplatnom lovačkom gulašu za čiju se pripremu pobrinulo Lovačko društvo „Jelen” te domaćim slasticama Udruge „Biserna dolina” Grešćevina. Članice udruga žena „Naši cajti” i „Svibovečki zvon” pripremile su izložbu, a Martinjske špelancije svojim je nastupom obogatio Tamburaški sastav „Ex Fakini”.

Povezane vijesti

Županijska berba u Vinogradima Ludbreškima: Danas je dan za koji smo radili cijelu godinu!

Županijska berba u Vinogradima Ludbreškima: Danas je dan za koji smo radili cijelu godinu!

Počela je berba grožđa! U vinogradima diljem Varaždinske županije danas su se okupili veseli berači „oboružani“ kantama, škarama i putama, a tako je bilo i u Vinogradima Ludbreškima na imanju…
Špancirfest došao do usijanja

Špancirfest došao do usijanja

Romantična čaša vina u dvoje, languš za po putu, burger s nogu, dječja cika, urnebesni ritam, sjajna glazba, samo su neki od motiva s varaždinskih ulica na ovogodišnjem Špancirfestu. Petak…
U 7. danu Špancirfesta najviše uživala djeca

U 7. danu Špancirfesta najviše uživala djeca

Da je ovogodišnji Špancirfest najvjerojatnije najuspješniji i najsadržajniji u proteklih 25 godina, ponovili smo više puta. Četvrtak je bio posvećen najviše djeci koja su uživala u brojnim programima namijenjenim za…