Obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike te 60. godišnjica postojanja fakulteta

Obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike te 60. godišnjica postojanja fakulteta

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan u petak su prisustvovali obilježavanju Dana Fakulteta organizacije i informatike te velike 60. godišnjice postojanja fakulteta, a ujedno i 48. godišnjice od njegova osnivanja.

Svečanost koja se održala u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu otvorila je dekanica fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a nazočili su joj brojni ugledni gosti. Čestitke vodstvu fakulteta prigodnim su govorima uputili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, izaslanica i savjetnica za odgoj i obrazovanje Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Dekanica Nina Begičević Ređep u svom je uvodnom izlaganju istaknula brojna postignuća kojima se FOI danas može podičiti, prije svega kvalitetnim interdisciplinarnim i moderniziranim studijskim programima u informatici, ekonomiji i poslovanju, kao i stvaranjem izuzetno traženih i visokokvalificiranih kadrova kakvi su danas najtraženiji na tržištu rada. FOI svoju nastavu temelji na modernim načelima učenja i poučavanja, a danas se pozicionirao kao vodeći fakultet u razvoju e-učenja, razvijajući vlastite programske proizvode koje stavlja na raspolaganje studentima i nastavnicima FOI-ja, i to vlastitom ekspertizom. Na sjednici je predstavljen i projekt obnove povijesnog zdanja Vile Oršić, novog objekta FOI-ja koji se privodi kraju.

Zamjenik gradonačelnika, kao bivši student FOI-a, čestitao je svima koji su doprinijeli razvoju fakulteta, na prenošenju znanja i stvaranju uspješnih ljudi, čime se u konačnici pridonosi i razvoju grada Varaždina. „Multidisciplinarnost FOI-ja, uspješno spajanje informacijsko-komunikacijske tehnologije, organizacije i poslovanja ono je po čemu je FOI, kao i njegovi profesori i studenti, poznat i priznat i izvan naših granica.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika istaknuvši kako je Varaždin ponosan što već 60 godina ima ovakvu znanstvenu instituciju. Grad Varaždin i dalje će biti potpora FOI-u, ali i partner u daljnjim projektima. „U sklopu SRUP-a Varaždin, kao jedan od 7 prioritetnih strateških projekata šireg urbanog područja Varaždin, planiran je i projekt koji će se provoditi u partnerstvu Grada Varaždina i FOI-a pod nazivom „Regionalni centar za predinkubaciju u pametnoj industriji“, ukupne procijenjene vrijednosti 6.234.500,00 eura. FOI je kao dugogodišnji partner Grada Varaždina odigrao ključnu ulogu u osmišljavanju tako važnog strateškog projekta za sam FOI, za Grad Varaždin, kao i za cijelo šire urbano područje te će biti ključan za uspješnu provedbu projekta. Financiranje Regionalnog centra planirano je kroz ITU mehanizam u novom financijskom razdoblju.“ – kazao je zamjenik Marković.

Povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike, dodijeljene su i nagrade, priznanja i zahvalnice nastavnim i nenastavnim djelatnicima, studentima FOI-ja, partnerima i prijateljima.

Povezane vijesti

Dio Varaždina popodne je bio bez plina

Dio Varaždina popodne je bio bez plina

Zbog hitne intervencije, uslijed oštećenja plinskog distribucijskog sustava uzrokovanog od strane trećih osoba, danas (29.11.2023. godine) došlo do privremene obustave isporuke prirodnog plina na području grada Varaždina (veći dio 1. M.O.-centar, 2. M.O. dio…
VARAŽDIN U tri mjeseca obnovljeno 5 dječjih igrališta

VARAŽDIN U tri mjeseca obnovljeno 5 dječjih igrališta

Samo u posljednja tri mjeseca u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta, a do kraja godine obnovit će se još tri. Sve je to u skladu s najavom gradonačelnika Nevena…
Ovo su dobitnici Nagrade Grada Varaždina za životno djelo

Ovo su dobitnici Nagrade Grada Varaždina za životno djelo

Peta sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održala se u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK uz prisustvo 16 vijećnika. Svečanu prisegu na samom početku sjednice položio je gradski vijećnik Damir Habijan…