Novi Marof nabavlja spremnike za selektivni otpad

Novi Marof nabavlja spremnike za selektivni otpad

Grad Novi Marof intenzivno nastavlja s aktivnostima na učinkovitoj zaštiti okoliša i zdravlja građana. Tako je potpisan ugovor za nabavu spremnika za selektirani otpad, a sufinanciranje tog projekta osigurat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu nabave, Grad će dobiti 1.900 komada plastičnih kanti zapremnine 120 litara, žute boje za plastiku, te 1.588 komada plastičnih kanti zapremnine 120 litara, plave boje za papir. Različit broj spremnika za dvije vrste otpada proizlazi iz različitih količina nabavljenih spremnika u prvoj fazi. U prijašnjem natječaju Grad Novi Marof osigurao je 3,5 tisuće spremnika, tako da će ovom nabavom svaki dom imati spremnik. Tako će svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada moći koristiti plastične spremnike umjesto dosadašnjih plastičnih vreća.

Ukupna cijena nabavke spremnika iznosi 84.191,25 eura s PDV-om, a rok isporuke spremnika je 3 mjeseca od sklapanja ugovora.

Spremnici su izrađeni od PEHD materijala i dizajnirani prema normi EN 840-1. Također, zadovoljavaju sigurnosne i zdravstvene zahtjeve prema normi EN 840-6. Imaju utor za ugradnju identifikacijskog čipa, poklopce otporne na lomove te gumene kotače s metalnom osovinom.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač istaknuo je važnost edukacije i informiranja građana o pravilnom postupanju s otpadom. Pozvao je sugrađane da zajedničkim naporima povećaju količine odvojenog otpada, poput plastike i papira, te smanje količine nerazvrstanog otpada.

-Ovaj projekt predstavlja veliki korak naprijed u našim nastojanjima da zaštitimo okoliš i osiguramo zdravlje naših građana. Projekt također ima i edukativnu dimenziju – važno je da svi steknemo svijest o pravilnom postupanju s otpadom i usvojimo navike odvojenog prikupljanja. Grad Novi Marof čvrsto vjeruje da je zaštita okoliša odgovornost koju dijelimo svi zajedno, a uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ulaganje u nabavku spremnika predstavlja ulaganje u našu budućnost i bolje sutra naše zajednice – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetimo, Gradu Novi Marof ranije je odobreno sufinanciranje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada u iznosu do najviše 399.480 kuna s PDV-om, što čini 40 posto procijenjenih i opravdanih troškova projekta.

Povezane vijesti

Novi asfalt na dionici ceste od Šćepanja do Valjaka

Novi asfalt na dionici ceste od Šćepanja do Valjaka

Završena je rekonstrukcija postojeće županijske lokalne ceste od vatrogasnog doma u Šćepanju prema zaselku Valjaki i Podrutama, ukupne dužine 2162 metra. Investitor je Županijska uprava za ceste, a radove je…
U PECAMA KOD NOVOG MAROFA Mladi muškarac prevrnuo se traktorom i poginuo!

U PECAMA KOD NOVOG MAROFA Mladi muškarac prevrnuo se traktorom i poginuo!

U srijedu je u mjestu Pece smrtno je stradao 40-godišnji muškarac. On je na padini nedaleko od kuće, navodi policija, na nizbrdici, traktorom vršio košnju trave te je prilikom polukružnog…
Prijenosna računala za nove učenike Srednje škole Novi Marof

Prijenosna računala za nove učenike Srednje škole Novi Marof

I ove godine zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof, novi učenici te škole dobili su nova prijenosna računala. Radi se o 47 učenika prvih razreda Srednje…