Glavna svečanost povodom Dana Grada Novog Marofa

Glavna svečanost povodom Dana Grada Novog Marofa

U utorak je održana glavna svečanost povodom proslave Dana Grada Novi Marof, na blagdan sv. Antuna. Ovaj poseban dan uslijedio je nakon trodnevnog vikend programa Antunova v Marofu, koji je donio obilje zabave i aktivnosti za sve posjetitelje.

U sklopu proslave Dana Grada, održana je svečana procesija koja je prolazila ulicama Novog Marofa, a građani su se okupili kako bi izrazili svoju vjeru i odanost sv. Antunu Padovanskom.

Svečanoj procesiji i misnom slavlju prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač koji je zahvalio svima koji su sudjelovali i tako pridonijeli u proslavi Dana Grada.

-Dan Grada nam pruža priliku da se prisjetimo naše bogate povijesti i tradicije te da istaknemo vrijednosti koje čine naš grad jedinstvenim. Uz svečane događaje i aktivnosti, ova proslava podsjeća nas na našu zajedničku svrhu i motivira nas da nastavimo graditi bolju budućnost za naš grad i sve njegove građane – rekao je gradonačelnik Jenkač i dodao:

“Zajedno gradimo budućnost našeg grada, grada koji čuva svoju tradiciju, njeguje kulturu i pruža priliku za napredak svim svojim stanovnicima”.

Uoči svete mise, održan je blagoslov djece i ljiljana, simbolizirajući važnost obitelji i zajedništva u gradu. Procesija je kulminirala svečanom svetom misom koja je održana u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio je misno slavlje, okupljajući vjernike i predstavnike lokalne zajednice.

Povezane vijesti

Dječji tjedan u gradu Lepoglavi

Dječji tjedan u gradu Lepoglavi

Od 2. do 8. listopada u gradu Lepoglavi, gradu prijatelja djece, nizom će se aktivnosti obilježiti Dječji tjedan koji je ove godine posvećen Europskoj godini vještina. Svakog dana trajanja obilježavanja…
U PECAMA KOD NOVOG MAROFA Mladi muškarac prevrnuo se traktorom i poginuo!

U PECAMA KOD NOVOG MAROFA Mladi muškarac prevrnuo se traktorom i poginuo!

U srijedu je u mjestu Pece smrtno je stradao 40-godišnji muškarac. On je na padini nedaleko od kuće, navodi policija, na nizbrdici, traktorom vršio košnju trave te je prilikom polukružnog…
Grad Ivanec pomaže pčelarima sa 10 eura po košnici

Grad Ivanec pomaže pčelarima sa 10 eura po košnici

Zbog nezapamćeno loše godine koja je prouzročila pomanjkanja pčelinje ispaše, što je uzrokovalo glad i ugibanje pčela te pčelare dovelo u tešku financijsku poziciju po pitanju osiguravanje prihrane pčela, Grad…