Projekt “Zdravi zubi za sve” u Ludbregu

Projekt “Zdravi zubi za sve” u Ludbregu

Dom zdravlja Varaždinske županije sa svojim je projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt „Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”, a cilj je  osvijestiti stanovništvo o važnosti provođenja oralne higijene, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. Nakon niza održanih radionica i predstavljanja projekta, radionica za djecu i odrasle u petak je održana na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pohvalila je projekt, istaknuvši kako je pravilna oralna higijena važna za zdravlje cijelog organizma.

  • Drago mi je da je projekt zaživio i da je dobro prihvaćen. Predavanja i radionice održavaju se diljem županije, jer nam je cilj da poruke dođu do što većeg broja stanovnika. Ujedno, ovdje je na djelu multidiscipliniranost, uključivanje svih stručnjaka radi što bolje informiranosti, a u cilju poboljšanja očuvanja oralnog zdravlja – rekla je u Ludbregu zamjenica Zagorec.

Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna mu je vrijednost 57.000 eura, a uključuje 54 radionice, 19 predavanja, okrugli stol, televizijske i radijske emisije te novinske članke o važnosti oralne higijene.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek istaknuo je da je fokus projekta na najmlađima, s obzirom na to da od najmlađe životne dobi i kasnije, briga o zubima ima veliki značaj.

  • Na ovaj način, naši stomatolozi približuju se djeci i prikazuju da sve ono što je vezano uz zube, ne mora kasnije biti nikakav bauk, nego dapače, kroz igru, razmjenu iskustava, stjecanjem znanja, mogu i dalje u odrasloj dobi kvalitetno brinuti o svojoj oralnoj higijeni – kazao je Veronek.

Sugrađanima i mališanima se u petak na Trgu Svetog Trojstva pridružio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

  • Najvažnije je krenuti od najmlađih – o zubima treba brinuti i treba ih paziti. Drago mi je što je organizirana ova akcija, kao i da je sve više ordinacija dentalne medicine ponovo vraćeno u Dom zdravlja i da se ta priča razvija u dobrom smjeru – rekao je Bilić dodajući da je najvažnije razbiti strah od zubara kao liječnika koji nanose bol.
  • Zubari nam pomažu da nas zubi ne bole, stoga treba djecu voditi zubaru, ali ne smijemo ni mi stariji zaboraviti na redovite preglede. Zdravi zubi su zdrav organizam i ovo je hvalevrijedna akcija u svakom pogledu – naglasio je Bilić.

Povezane vijesti

Filmski menadžeri u Varaždinu: “Imate odličan potencijal za snimanje filmova”

Filmski menadžeri u Varaždinu: “Imate odličan potencijal za snimanje filmova”

Troje filmskih „location managera“ koji su na proputovanju kroz Hrvatsku Benjamina Hendriksa iz Nizozemske,  Emmu Jane Richards iz Velike Britanije i Johna Rakicha iz Kanade danas je u palači Patačić…
Gradu Lepoglavi dodijeljeno 33.456 eura za provedbu projekta »Pametna i održiva rješenja«

Gradu Lepoglavi dodijeljeno 33.456 eura za provedbu projekta »Pametna i održiva rješenja«

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli 33.456 eura za realizaciju projekta »Pametna i održiva rješenja«. Riječ je o…
25. Špancirfest oborio sve rekorde

25. Špancirfest oborio sve rekorde

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth u ponedjeljak su predstavili rezultate ovogodišnjeg jubilarnog 25. Špancirfesta.   Jelena Toth je…