Ugovor o kulturnoj suradnji Grada Lepoglave i slovenske Općine Ormož

Ugovor o kulturnoj suradnji Grada Lepoglave i slovenske Općine Ormož

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik slovenske Općine Ormož Danijel Vrbnjak potpisali su za vrijeme trajanja 27. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi Sporazum o kulturnoj suradnji. Riječ je o sporazumu kojim se uspostavlja dugoročna suradnja zasnovana na međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, a koji potpisnike obavezuje promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama, posebice na području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline.

Suradnja Grada Lepoglave i Općine Ormož započela je u okviru projekta »CULT-SOL, Culture for Solidarity« koji Grad Lepoglava, kao nositelj, i Općina Ormož, kao partner, provode uz financijsku potporu Europske unije, ostvarenu kroz program Europa za građane.

– Zadovoljan sam potpisivanjem ovog sporazuma koji će učvrstiti naše prijateljstvo i biti temelj buduće suradnje koja se već potvrđuje projektom CULT-SOL. Zahvaljujući ovom projektu, tijekom trajanja 27. Međunarodnog festivala čipke gostima festivala predstavit ćemo baštinu i kulturu naših krajeva – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Načelnik Općine Ormož Danijel Vrbnjak također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma i suradnjom na navedenom projektu koji će dodatno povezati žitelje Grada Lepoglave i Općine Ormož.

– Veseli me prijateljstvo građana Hrvatske i Slovenije. Veseli me i sudjelovanje na projektu koji ističe važnost kulture i baštine za razvoj naših krajeva – poručio je načelnik Vrbnjak.

Povezane vijesti

Održana sjednica odbora “Grad Varaždin – prijatelj djece”

Održana sjednica odbora “Grad Varaždin – prijatelj djece”

Održana je prva sjednica Koordinacijskog odbora Programa  „Grad Varaždin – prijatelj djece“ povodom nadolazećeg Dječjeg tjedna koji se održava prvi tjedan mjeseca listopada od 2. – 8. listopada 2023. godine.…
Potpisan ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u Hrašćici

Potpisan ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u Hrašćici

U palači Patačić potpisan je  ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju dječjeg vrtića u Hrašćici, a temeljem provedenog postupka javne nabave s odabranim ponuditeljem tvrtkom KONTURA d.o.o. iz Varaždina.…
Predstavljeni električni automobili i bicikli Gradske uprave

Predstavljeni električni automobili i bicikli Gradske uprave

U sklopu aktivnosti tijekom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, danas je ispred Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo na Trgu slobode predstavljeni su nedavno nabavljeni električni automobili i bicikli koje…