Teleoperateri povećavaju cijene?! HT već najavio, A1, Iskon i Telemach zatražili…

Teleoperateri povećavaju cijene?! HT već najavio, A1, Iskon i Telemach zatražili…

Hrvatski telekom na svojim je stranicama najavio vrlo izglednu mogućnost povećanja cijena svojih usluga, o čemu su obavijest poslali i svojim korisnicima.

Na webu HT-a tako se navodi da će 9. siječnja ove godini dopuniti svoje Opće uvjete poslovanja vezano uz usluge. Dopuna se, stoji u obavijesti, odnosi na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije, a promjene će stupiti na snagu u prvoj polovici 2023. godine.

Nakon objave prosječnog godišnjeg indeksa inflacije za 2022. godinu (predviđenog za 17. siječnja 2023. godine) postoji period od 90 dana u kojem Hrvatski Telekom treba donijeti odluku o mogućnosti usklađenja svojih cijena s inflacijom i primijeniti usklađene cijene na korisnike, objavio je HT.

Hrvatski Telekom će, u slučaju primjene inflacijske klauzule i dizanja cijena, sve svoje korisnike obavijestiti minimalno 30 dana prije izmjene cijena svojih usluga putem SMS-a ili pisane obavijesti, navodi se.

Dozvolu za povećanje cijena od HAKOM-a je zatražio i A1 Hrvatska koji kaže da konačnu odluku o poskupljenju još uvijek nisu donijeli.

“Sukladno Zakonu o obveznim odnosima i stručnom mišljenju HAKOM-a, A1 Hrvatska je svim korisnicima usluga uz mjesečni račun za prosinac 2022. poslala obavijest o uvođenju tzv. indeksne klauzule u opće uvjete poslovanja. Indeksna klauzula omogućuje operatorima da jednom godišnje usklade cijene usluga sa stopom inflacije i deflacije, što je uobičajena praksa u telekom industriji u svijetu zbog višegodišnjih nestabilnih tržišnih uvjeta i osiguranja nužnih investicija u telekomunikacijsku infrastrukturu”, navode iz A1. Kako je neslužbeno doznao Jutarnji, od HAKOM-a su dozvolu za povećanje cijena zatražila još dva telekoma – Iskon i Telemach.

Povezane vijesti

Od danas pripazite na ovu oznaku. To su nove cijene…

Od danas pripazite na ovu oznaku. To su nove cijene…

Nakon što je vlada prije nekoliko dana donijela peti antiinflacijski paket vrijedan gotovo pola milijarde eura, svi trgovački lanci od ponoći moraju ograničiti cijenu 30 proizvoda. Među njima su, primjerice,…
Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica: Sutra hitan sastanak s trgovcima!

Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica: Sutra hitan sastanak s trgovcima!

Predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla, Kauflanda, Interspara i Tommyja, pozvani su danas na sastanak u Ministarstvo gospodarstva, a sve se događa u trenutku kada Vlada…
Umirovljenicima dodatak, zamrzavanje cijena… Plenković popodne u našem kraju

Umirovljenicima dodatak, zamrzavanje cijena… Plenković popodne u našem kraju

Vladin paket mjera koji će biti donesen idući tjedan trebao bi zadržati istu razinu pomoći građanstvu, ali i svim poduzetnicima bez obzira na veličinu, doznaje neslužbeno Jutarnji list od sugovornika iz Banskih dvora.…